Reakcija Asmira Begovića zbog navijača zavezanog za stativu postala apsolutni hit na internetu

Bivši bh. reprezentativac Asmir Begović našao se u centru pažnje svjetske javnosti zbog reakcije na navijača koji je tokom meča između Evertona i Newcastlea vezao glavu za stativu i tako izazvao prekid desetak minuta.

Spomenuta situacija desila se na početku drugog poluvremena kada je jedan domaći navijač, kasnije će se ispostaviti aktivista za zaštitu okoliša, ušao na teren, prišao golu koji je u tom trenutku čuvao Asmir Begović te se u znak protesta vezao glavom za stativu.

Redari su ga gotovo 10 minuta “oslobađali” i nakon toga izbacili sa stadiona, a trenutak kada je Begović shvatio da se navijač zavezao za stativu postao je hit na društvenim mrežama i brojni korisnici upravo komentarišu Begovićevu zbunjenost i nevjericu kada je shvatio šta se desilo.

Mnogi od njih smatraju da upravo njegova reakcija najbolje opisuje ovaj trenutak o kojem su pisali gotovo svi svjetski mediji.

Slična situacija viđena je i noć prije, tačnije u srijedu na meču između Arsenala i Liverpoola kada je također jedan navijač ušao na teren te se poslije toga vezao za stativu, s tim da je on vezao ruke – prenosi Klix.

Engleski mediji sinoć su objasnili da je riječ o aktivistima za zaštitu okoliša, a koji se konkretno u ovom primjeru bore protiv uvoza nafte u Veliku Britaniju.

Konačan rezultat na kraju je glasio 1:0, a pobjedu Evertonu donio je Iwobi u 99. minuti.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.