Sudijski previd obilježio derbi na Anfieldu: Liverpool i Manchester United u najvećem engleskom derbiju remizirali

Veliki derbi engleskog fudbala u 17. kolu Premiershipa odigrali su Liverpool i Manchester United, na kraju je suret okončan rezultatom 0:0, iako su domaćini bili puno konkretniji na kraju bod koji više odgovara gostima s Old Trafforda i s kojim mogu biti itekako sretni gledajući razvoj situacije na večerašnjoj utakmici.

Liverpool je bio mnogo bolji na otvaranju susreta. Idzvajaju se priike Szoboszlaija, Arnolda i Salaha, ali izostala je završnica.

United nije puno toga pokazao u prvom poluvremenu, većinom su gledali da brane svoj gol, a Redsi novu veliku šansu propuštaju preko Van Dijka u 29. minuti.

U 34. minuti akcija gostiju preko Garnacha, ali bez opasnosti po gol Liverpoola, da bi dvije minute kasnije za domaće pokušao Gravenberch, ostalo je 0:0 što je je bio i rezultat prvog poluvremena – prenosi Sportsport.ba.

Nastavak duela donosi priliku na Nuneza, međutim ofisajd je dosudio pomoćni sudija, to je bilo u 58. minuti, da bi minut kasnije Szoboszlai propustio dobru priliku, tražio je i penal nakon jednog duela, ali sudija se nije oglasio.

U 66. minuti svi na Anfieldu su vidjeli loptu u golu Onane. Salah je lijepo uposlio Arnolda koji je bio u odličnoj poziciji, međutim njegov udarac nije bio dovoljno jak da ugrozi Onanu.

United se napokon probudio u 68. minuti, Najbolja šansa za goste na utakmici.

Hojlund se dobro snašao, šutirao, Alissona fenomenalnom intervencijom spašava izabranike Jurgena Kloppa.

Liverpool je igrao sve ofanzivnije kako se meč bližio kraju. Nova prilika u 76. minuti, Luis Diaz je nakon jedne odbijene lopte natrčao i šutirao, ali Onana sjajnom odbrnaom spašava Crvene đavole.

U 84. minuti i Gakpo je pokušao ugroziti gol Uniteda, Klopp je bacio sve karte u napad, no odbrana gostiju na čelu s Onanom bila je visini zadatka. U 85. minuti Redsi su tražili penal nakon što je lopta u ruku pogodila Shawa, ali igra je nastavljena.

Glavni sudija meča Michael Oliver propustio dosuditi kazneni udarac za domaće nakon što je Luke Shaw igrao rukom u kaznenom prostoru Manchester Uniteda.

Do kraja utakmice još nekoliko prilika pred golom Uniteda, ali ostalo je 0:0.

Recimo da je Liverpool susret završio sa čak 35 udaraca (11 u okvir) prema golu Uniteda, dok su gosti imali samo šest pokušaja, od čega je jedan bio u okvir gola.

Ovaj remi najviše odgovara Arsenalu koji je sada lider Premiershipa sa 39 bodova, bodom više od Liverpoola i Aston Ville, dok je United na sedmoj poziciji sa 28 osvojenih bodova.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.