Pogledajte sve golove: Liverpool u vrhunskoj utakmici savladao Manchester City i osvojio prvi trofej nove sezone u Engleskoj

Fudbaleri Liverpoola osvojili su Community Shield pobjedom nad Manchester Cityjem rezultatom 3:1. Utakmica superkupa, koja tradicionalno otvara sezonu u Engleskoj, odigrana je na King Poweru u Leicesteru.

Dvije ekipe koje godinama vode bitke za najvažnije trofeje u Engleskoj sastale su se i na startu nove sezone, a ponovo se trijumfu radovao Liverpool, kao i u polufinalu FA Cupa prije nekoliko mjeseci.

Utakmicu su bolje otvorili Redsi i napravili nekoliko lijepih akcija, ali većih prilika nije bilo u uvodnoj fazi utakmice.

Prva prilika bio je ujedno i gol.

Igrao se 21. minut kada je Mohamed Salah odigrao povratnu loptu za Trenta Alexander-Arnolda koji odličnim udarcem s oko 20 metara udaljenosti pogađa mrežu Edersona.

Lopta je na putu ka mreži zakačila Nathana Akea i tako prevarila brazilskog golmana – javlja Klix.

Odgovorio je City ubrzo. Velike dvije šanse propustili su Erling Haaland i Kevin de Bruyne.

Prvo je Haaland loše šutirao u skoku nakon što je ostao nemarkiran u petercu, da bi De Bruyne promašio gotovo nemoguće nakon sjajne asistencije Riyada Mahreza.

Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor, a nastavak donosi znatno otvoreniju igru. Krenuo je Pep Guardiola s izmjenama i u igru uveo još jednog debitanta, Juliana Alvareza koji je stigao iz River Platea.

U 72. minuti to se isplatilo. Alvarez je sjajno pratio dugu akciju Cityja i zakucao loptu iza golmana Adirana. Gol je u prvi mah poništen zbog ofsajda, ali je nakon VAR snimka on priznat.

Deset minuta kasnije VAR je ponovo utjecao na rezultat. Ruben Diaz je blokirao šut rukom, a sudija Craig Pawson to nije vidio. Kolege iz VAR sobe su ga pozvale i dosuđen je penal za Liverpool.

Mohamed Salah je bio siguran za 2:1. Napao je City u finišu utakmice kako bi poravnao rezultat, ali je Darwin Nunez u trećoj minuti nadoknade postigao prvi zvanični gol za Liverpool i riješio sve brige oko pobjednika.

To je na kraju bio i konačan rezultat susreta tako da Liverpoolu u ruke odlazi prvi trofej sezone u Engleskoj.

Rezultat i strijelci:

Liverpool – Manchester City 3:1 (Alexander-Arnold 21’, Salah 83’, Nunez 90+3’ / Alvarez 72’)

Pogledajte sve golove na videima ispod.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.