MUP ZDK o zločinu u Zavidovićima: S lovačkom puškom došao u pekaru i ubio radnicu pa sebe

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona se oglasilo povodom ubistva i samoubistva koje se dogodilo u Zavidovićima. Otkrili su da je napadač koristio lovačku pušku.

Na samom početku izjave, iz policije su ponovili informacije koje su javnosti bile poznate od ranije, a to je da je policiji prijavljena pucnjava sinoć u 21:15 sati u pekari u ulici Zlatnih ljiljana u Zavidovićima.

Navode kako su prilikom dolaska na mjesto pucnjave, zatekli beživotno tijelo muškarca i žene.

“Lice mjesta događaja je obezbijeđeno, te je o svemu upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona

koji je zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama”, navedeno je.

Uporednim radnjama je utvrđeno da su identiteti stradalih D.A., rođena 1990. godine, iz Zavidovića i H.M., rođen 1978. godine, iz Zavidovića.

Dalje su kroz razgovore sa svjedocima utvrdili da je H. M. upucao D. A. iz lovačke puške, a zatim pucao i u sebe.

“Preliminarno je utvrđeno da je lice H. M. neposredno prije upotrebe vatrenog oružja, došlo u objekat pekare sa sobom noseći vatreno oružje – lovačku pušku.

Nakon toga je upotrijebilo oružje pucajući u pravcu D. A., koja je bila za prodajnim pultom pekare, nanijevši joj tom prilikom smrtonosne povrede.

Neposredno nakon toga, H.M. je u istom objektu upotrebom istog oružja sebe lišio života”, naveli su.

Tijela stradalih su, po nalogu dežurnog tužioca, prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će u narednom periodu biti izvršena obdukcija tijela.

Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika na utvrđivanju motiva izvršenja ovog krivičnog djela, kao i na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti pod kojim je isto izvršeno.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.