Mustafa kojeg je podržala Marija Šerifović, oženio se i našao krov nad glavom, ali… Crknuo mu zvučnik, pa supruga Dženita mora prositi s djecom

Sjećate li se Mustafe Hrustića, uličnog pjevača iz Zenice? Oženio se i ima krov nad glavom. Njegova teška životna priča obišla je region kada je snimljen kako spava ispod mosta. Tada je reagirala i Marija Šerifović te posjetila Mustafu. Od tada se Mustafin život nije puno nabolje promijenio. Istina, uspio se oženiti izabranicom svog srca Dženitom Osmanović iz Rupinog Dola kod Zavidovića. Ona ima troje djece iz ranijeg braka. Jedno dijete joj je stradalo, udario ga kamion.

Skromni dom

Jedno od njih troje, mali Džemo, u petak je, tokom posjete reportera “Dnevnog avaza” skromnom domu u Rupinom Dolu, ponavljao riječi iz pjesme srbijanskog repera Desingerice.

Mustafu dočekujemo ispred kuće. Dolazi biciklom na koji je zakačena prikolica.

-Išao sam obići kontejnere da vidim ima li kakve sirovine, tanko, nema ništa – govori Mustafa dok odlaže bicikl.

-Upoznali smo se preko Facebooka, i to je to, kratko – govori Dženita. pokazuje kuću u kojoj nema namještaja, nema igračaka, nema tepiha, nema struje, vode… -Evo vidiš kako živimo. Ni ova struja nije naša. To je od mog oca – govori Dženita za Avaz.

Mustafa pokazuje da nema utičnica, pokazuje robu koja je stigla, a koju će prodavati na pijaci kako Dženita ne bi morala više prositi.

A kako Mustafa, pored izuzetno teškog života, uspijeva uzeti mikrofon i zapjevati?

-Ostao sam i bez roditelja, bez oca, bez majke. Ja od pjevanja živim. Zaradim kad su vašari, sad će ta sezona, idem od vašara do vašara. Malo prodajem, malo radim sa željezom, malo pjevam – govori Mustafa.

Dženita kaže da ona nije prosila već tri-četiri godine.

-Kad god sam išla da prosim, vodili su me u stanicu. Ja sam bila u socijalnoj službi i rekla: ”Ne smijete mi uzeti djecu!” Dajte mi rješenje (za doplatak, op. a.) i ja neću prositi – iskrena je Dženita.

Na kraju kažu da bi najviše voljeli da imaju kupatilo.

-I da svu djecu okupam, da budu sređena – poručili su.

Nisu zaboravili ljude koji su im se javili da im pomognu.

-Hvala svima koji nam pomažu – govore Mustafa i Dženita.

Pogledajte cijelu reportažu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.