Na hiljade navijača u austrijskom Grazu na veličanstven način se oprostilo od legende Bosne i Hercegovine Ivice Osima

Komemoracija legendarnom Ivici Osimu održana je večeras na stadionu Merkur Arena u Grazu gdje se okupilo više od 4.000 navijača Sturma koji su pristigli kako bi odali posljednju počast “treneru stoljeća”, kako su svojevremeno proglasili bh. nogometnog stručnjaka.

Prikazom filma o Osimovim uspjesima tokom mandata u Sturmu počela je večerašnja komemoracija, a onda su se u 19:09 upalili reflektori koji su gorjeli do 20:30, odnosno simboličnu 81 minutu koliko je Štraus s Grbavice imao godina kada je u nedjelju preminuo.

Posebno je upečatljiv bio trenutak kada su navijači okolo terena upalili baklje, dok je s tribina grmilo skandiranje Ivici Osimu.

Tekstopisac i pjevačica porijeklom iz BiH Selma Adžem i njen bend The Sound su tokom komemoracije izveli pjesmu “Ima neka tajna veza”. Bila je također izvedena i pjesma “Život je more”.

“Sturm pokriva sve što je crno u mom životu, ali i što je bijelo”, pisalo je na paroli koja je bila okačena na tribini ispred najvjernijih navijača Sturma, kluba koji je uz ovu fotografiju na društvenim mrežama napisao: “Za našeg trenera stoljeća!”

Podsjetimo, između 1994. i 2002. godine Osim je vodio Sturm, koji je doveo do naslova prvaka 1998. i 1999. godine, osvajanja Austrijskog superkupa 1998. i 1999. godine, a nastupao je i u Ligi prvaka od 1998. do 2000. godine.

Ivica Osim je u Sturmu proglašen “trenerom stoljeća” 2009. godine te je njegova smrt posebno potresla navijače ovog austrijskog kluba.

Osim je preminuo u nedjelju u Grazu gdje je živio posljednjih godina, a sahranjen će biti u narednim danima u svom rodnom gradu Sarajevu.

Još uvijek nisu objavljeni tačan datum i mjesto sahrane, a očekuje se da će i na stadionu Grbavica u narednoj utakmici Željezničara Osim biti dostojanstveno ispraćen.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.