Ubrzo je stigla i potvrda: Grad Beograd prihvata Piksijev prijedlog i legendarni trener Ivica Osim će dobiti ulicu u našem gradu”

Legendarni jugoslovenski nogometaš Dragan Stojković Piksi je jučer u Sarajevu prisustvovao sahrani Ivice Osima, a tom prilikom je najavio da će legendarni Švabo dobiti ulicu u Beogradu.

“Uoči puta za Sarajevo, imao sam razgovor sa čelnim ljudima Grada Beograda i gotovo je izvjesno da će jedna od ulica u našoj prijestolnici dobiti ime po legendarnom Ivici Osimu.

On je to apsolutno zaslužio i mnogo mi je drago što će se Beograd i Srbija jednom divnom čovjeku i fantastičnom stručnjaku odužiti na adekvatan način”, poručio je Piksi.

Ubrzo je stigla i potvrda iz Beograda i to od zamjenika gradonačelnika Gorana Vesića.

“Selektor naše reprezentacije Dragan Stojković Piksi predložio je da legenda jugoslovenskog fudbala Ivica Osim dobije ulicu u Beogradu zbog svega što je učinio za naš sport i naš grad.

Piksi mi je ovaj prijedlog izložio u razgovoru koji smo vodili prije njegovog puta u Sarajevo.

Grad Beograd prihvata Piksijev prijedlog i Ivica Osim će dobiti ulicu u našem gradu čim proteknu tri godine od njegove smrti. Odluka će biti donesena u međuvremenu”, poručio je Vesić.

Podjsetimo, Ivica Osim je preminuo 1. maja u 81. godini u austrijskom Grazu, a sahranjen je 14. maja na Gradskom groblju Bare u Sarajevu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.