Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi nastavio “sukob” s kapitenom Brazila: “Lako je pričati, igrao je protiv rekonvalescenta”

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković odgovorio je kapitenu Brazila Thiagu Silvi, koji je nakon pobjede ove selekcije protiv Orlova istakao da ih protivnički selektor nije dobro skautirao i da je svojom izjavom pokazao nepoštovanje prema ovom timu.

Našalio se s pitanjem

Popularni Piksi se uoči duela Srbije i Brazila našalio s pitanjem da li Brazil ima igrača koji igraju u odbrani, u kontekstu toga da igraju s četiri napadača i još dva ofanzivna vezna nogometaša.

Nakon meča, Thiago Silva je rekao da je na taj način pokazao nepoštovanje prema ovoj selekciji i da njegova izjava nije bila lijepa – javlja Klix.ba

S tim u vezi, novinari iz Srbije su još jednom pitali svog selektora šta misli o izjavi Silve, nakon čega je on opet “okrenuo priču” na povredu Mitrovića i probleme koje je imao tokom utakmice.

“Nema potrebe da čitam šta ko piše, treba doći do kritika, ali može doći da neko kaže glupost koja ima utjecaj na tim.

Thiagu Silvi je bilo lagano da igra, kada je igrao sa rekovalescentom (onaj koji se oporavlja od bolesti).

To je bio Mitrović. Da je igrao Mitrović koji je 100 posto spreman, ne vjerujem da bi tako pričao Thiago Silva”, rekao je Stojković pa nastavio:

“Ako je to zaista rekao da smo ih mogli bolje analizirati, mislim da smo pogodili tim Brazila i mogu vam pokazati papir od 15. novembra.

Nisu nas mogli iznenaditi, jedino mi je žao što igrači nisu bili 100 posto spremni jer bi to bila potpuno drugačija utakmica.”

Srbija naredni meč igra protiv Kameruna i to u ponedjeljak s početkom u 11 sati.

U drugom meču ove grupe sastaju se Brazil i Švicarska.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.