Veoma teška situacija za fudbalsku reprezentaciju Hrvatske u polufinalnom meču Svjetskog prvenstva, Argentina vodi 2-0

Fudbaleri Argentine i Hrvatske večeras od 20:00 sati na Lusail Iconic stadionu u Kataru igraju utakmicu polufinala Svjetskog prvenstva. Rezultat je 2-0 za Argentinu na poluvremenu.

Bit će ovo veoma težak zadatak za Hrvate u nastavku meča.

Tok meča:

22’ – Hrvatska je bolja u prvoj polovini prvog poluvremena. Imaju daleko veći posjed lopte, uputili su i jedan šut, ali velikih prilika još nema.

32’ – Penal za Argentinu! Livaković je srušio Alvareza u šesnaestercu i Orsato je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Velika je to šansa za Argentinu nakon greške odbrane poslije koje je Alvarez izbio sam na golmana – javio je Klix.ba.

34’ Argentina je došla u vodstvo, a strijelac je Messi! Kapiten Argentine je realizirao penal preciznim udarcem i doveo svoju selekciju u vodstvo.

39’ – Argentina je udvostručila vodstvo, a strijelac je Alvarez! Ponovo je katastrofalno reagovala odbrana Hrvatske, a Alvarez koji je dugo vukao loptu došao je do gola i potom matirao Livakovića.

Hrvatska i Argentina su do sada odigrali četiri međusobne utakmice. Prva je odigrana 1998. godine na Svjetskom prvenstvu, a ona je pripala Argentini (1:0).

Obje selekcije upisale su po jednu pobjedu u dvije prijateljske utakmice (2006. i 2014. godine), a posljednji duel imali su prije četiri godine u Rusiji na Svjetskom prvenstvu kada su Hrvati razbili Argentince rezultatom 3:0 – prenosi Klix.ba.

Selektor Argentine Lionel Scaloni odlučio je promijeniti formacija i dva igrača u odnosu na susret protiv Nizozemske.

Iz ekipe su ispali Martinez i Acuna, a igrat će Tagliafico i Paredes. Protiv Nizozemske je igrao u formaciji 3-5-2, dok je Hrvatima suprotstavio formaciju 4-4-2: Martinez – Tagliafico, Otamendi, Romero, Molina – Mac Allister, Paredes, Fernandez, De Paul – Alvarez i Messi.

Za razliku od Argentine, selektor Hrvatske Zlatko Dalić odlučio se za potpuno isti sastav i formaciju koju je izveo u četvrtfinalu protiv Brazila.

U formaciji 4-1-2-3 igraju: Livaković – Sosa, Gvardiol, Lovren, Juranović – Brozović – Kovačić, Modrić – Perišić, Kramarić i Pašalić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.