Turska šokirala fudbalere Hrvatske u Osijeku: Bolna noć za izabranike Zlatka Dalića

Fudbalska reprezentacija Turske je u sedmom kolu grupe D savladala reprezentaciju Hrvatske u Osijeku rezultatom 1:0 i stigla na prvo mjesto u grupi. Pogodak vrijedan tri boda na gostovanju u Hrvatskoj je postigao fudbaler Galatasarayja Baris Alper Yilmaz u 30. minuti susreta.

Hrvati su u nastavku pokušali doći do izjednačenja rezultata, no u tome nisu uspjeli te su zabilježili prvi poraz u ovim kvalifikacijama.

Tako su se Turci revanširali Hrvatima za poraz iz marta ove godine kada su Vatreni slavili u Bursi rezultatom 2:0, a oba gola je postigao Mateo Kovačić.

Turci imaju 13 bodova iz šest susreta i nalaze se na prvom mjestu na tabeli dok je Hrvatska druga sa tri boda manje i susretom manje – javlja Klix.

Rezultat i strijelac:

Hrvatska – Turska 0:1 (Yilmaz 30’)

U grupi A je selekcija Španije pobijedila Škotsku rezultatom 2:0 i tako ostrvskoj selekciji nanijela prvi poraz u ovim kvalifikacijama.

Alvaro Morata je doveo Špance u vodstvo u 74. minuti susreta nakon asistencije Jesusa Navasa dok je Oihan Sancet udvostručio prednost nakon dodavanja Joselua. Vrijedi spomenuti da je u 60. minuti poništen pogodak Scotta McTominayja za vodstvo gostiju.

U drugoj utakmici ove grupe Norveška je deklasirala Kipar na gostovanju, bilo je 4:0 za skandinavsku selekciju za koju je dva gola postigao Erling Haaland dok su po jedan dodali Alexander Sorloth i Fredrik Aursnes.

Škotska je i dalje prva sa 15 bodova iz šest susreta dok je Španija druga sa 12 bodova iz pet odigranih utakmica, a Norveška je treća sa deset bodova iz šest odigranih mečeva. Kipar je posljednji sa svih šest poraza.

Rezultat i strijelci:

Španija – Škotska 2:0 (Morata 74’, Sancet 86’)

Kipar – Norveška 0:4 (Sorloth 33’, Haaland 65’, 72’, Aursnes 81’)

U grupi E, Albanija je slavila ubjedljivu pobjedu na svom terenu protiv Češke Republike, a konačan rezultat ovog susreta je bio 3:0.

Strijelci za domaći sastav su bili Jasir Asani te Taulant Seferi koji je bio dvostruki strijelac u ovom duelu dok je gol Arbnora Muje poništen zbog ofsajda.

Vrijedi spomenuti da su gosti od 40. minute igrali sa igračem manje zbog drugog žutog odnosno crvenog kartona Mojmira Chytila.

Poljska je u drugom meču ove grupe pobijedila autsajdera Farske Otoke rezultatom 2:0. Golove za Poljake su postigli Sebastian Szymanski i Adam Buksa.

Albanija je prvoplasirana u grupi sa 13 bodova iz šest odigranih utakmica i na pravom je putu da se ponovo plasira na Euro, a dalje slijede Poljska sa devet te Češka Republika sa osam bodova, ali iz pet odigranih susreta.

Rezultat i strijelci:

Albanija – Češka Republika 3:0 (Asani 9’, Seferi 51’, 73’)

Farski Otoci – Poljska 0:2 (Szymanski 4’, Buksa 65’)

U okviru grupe I Kosovo je pobijedilo Andoru rezultatom 3:0, a dva gola je postigao Milot Rashica dok je jedan dodao Altin Zeqiri.

U drugom meču ove grupe Rumunija je remizirala na gostovanju kod Bjelorusije, bilo je 0:0.

Kosovo je trenutno na četvrtom mjestu sa sedam osvojenih bodova iz isto toliko odigranih utakmica dok je Andora posljednja sa dva boda. Rumunija je druga sa 13 bodova dok je Bjelorusija peta sa pet bodova iz sedam odigranih susreta.

Rezultat i strijelci:

Andora – Kosovo 0:3 (Rashica 26’, 71’, Zeqiri 83’)

Bjelorusija – Rumunija 0:0

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.