Kakav furiozan meč za treće mjesto Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Maroka, Mislav Oršić fantastično pogađa za vodstvo Hrvatske!

Fudbaleri Hrvatske i Maroka danas na Khalifa International stadionu igraju utakmicu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, a trenutni rezutat je 1-1.

Hrvatska je povela u sedmoj minuti, a strijelac je bio Gvardiol.

Maroko je izjednačio već u devetoj minuti, a pogodio je Dari-

Hrvatska ponovo vodi od 42. minute, a strijelac je Oršić! Hrvati su prvo izgubili loptu u napadu, ali je uslijedila greška Marokanaca. Livaja je potom uposlio Oršića koji fenomenalno pogađa suprotni ugao marokanskog gola za 2:1.

Ponovo je to bio slobodni udarac, a nakon greške hrvatske odbrane najbolje se snašao Dari koji glavom trese mrežu za 1:1.

Selektor Hrvatske je napravio brojne izmjene u odnosu na polufinalni duel protiv Argentine, a promijenio je i formaciju – javlja Klix.ba.

Umjesto 4-1-2-3 danas će igrati u formaciji 3-5-2.

Iz ekipe su ispali Sosa, Lovren, Juranović, Brozović i Pašalić, a umjesto njih igrat će Šutalo, Stanišić, Majer, Oršić i Livaja. U prvom sastavu su: Livaković – Gvardiol, Šutalo, Stanišić – Perišić, Kovačić, Modrić, Majer, Oršić – Kramarić, Livaja.

I selektor Maroka je promijenio formaciju. Protiv Francuske je igrao 3-4-3, a danas će igrati 4-1-2-3.

Novi igrači u ekipu su Attiat-Allah, El Khannous i Sabiri, a ispali su Saiss, Mazraoui i Ounahi.

Od prve minute će igrati: Bono – Attiat-Allah, El Yamiq, Dari, Hakimi – Amrabat – El Khannous, Sabiri – Boufal, En Nesyri, Ziyech.

Hrvatska je nedavno protiv Argentine u polufinalu doživjela ujedno i prvi poraz na prvenstvu.
Prije toga su odigrali neriješeno čak četiri puta te su razbili Kanadu u grupnoj fazi.

Osminu i četvrtfinale su prošli nakon penale te imaju veliki motiv da uspješne decenije krunišu novim odličjem sa smotre najboljih svjetskih selekcija.

Baš kao i Hrvatska, i Maroko je prvi poraz doživio u polufinalu od Francuske. Marokanci su bili nešto uspješniji do tada od Hrvata budući da su upisali tri pobjede i dva remija.

Osminu finala su prošli nakon penala protiv Španije.

Već su ostvarili najveći uspjeh Maroka, ali i afričkog nogometa, a eventualnim osvajanjem trećeg mjesta bi zaokružili fenomenalnu priču.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.