Nakon što je Srbija doživjela najveću fudbalsku bruku tamošnji mediji bijesne: “Vi ste bruka Srbije, treba da vas je sramota!”

Srbijanski mediji bukvalno bijesne, a kako i ne bi. Naime, mlada fudbalska reprezentacija Srbije sinoć je doživjela jednu od najvećih bruka ikada. “Mlade fudbalere Srbije, njihov stručni štab i kordinatora za mlađe kategorije FSS treba da bude SRAMOTA! Ono što su oni priredili našem fudbalu ne pamti se. Takva bruka i takvo blaćenje dresa naše države nije zabilježeno u istoriji – navodi se na početku teksta portala Kurir.rs.

“Brodolom na Ostrvu! Mlada reprezentacija Srbije do 21 godine pretrpjela je debakl na gostovanju Engleskoj kvalifikacijama za EURO – 9:1 (3:1) i tako postavila negativan rekord kao nikad do sada u istoriji”, navodi se u tekstu portala sportal.blic.rs.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije sinoć je doživjela jednu od najvećih bruka ikada.

Oni su poraženi na gostovanju kod Engleske, a rezultat je zaista bio nevjerovatan. Utakmica je bila odigrana u okviru 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izgubili su sa nevjerovatnih 9:1 od Engleza.

U nastavku prenosimo komentar novinara Kurira.

“Krenimo redom od fudbalera. Poslije ovakvog odnosa prema Srbiji veliko je pitanje ko u budućnosti uopšte od ovih momaka sme da dobije reprezentativni poziv.

Reprezentaciji su potrebni igrači kojima je grb na dresu svetinja, a ne oni koji su tu došli da se prošetaju.

Ostat će zapisana imena 16 fudbalera sa sinoćnjeg meča jer su oni deo najveće bruke srpskog fudbala. Za bar polovinu njih više ne bi smijelo da bude mjesta u reprezentaciji.

Zašto? Zato što je za njih srpski dres samo crvena majica. Pošto ih do sada niko očito nije naučio, a sami ne mogu da shvate šta nose na grudima, morali bi da budu ograničeni na klupske boje.

Pa, da vidimo kako bi tamo prošli kada bi izgubili – 9:1?

Naravno, niko od njih nikada nije izgubio ovim rezultatom u dresu svog kluba. Što dovoljno govori o njihovom odnosu prema državi koju predstavljaju.

Čovjek koji je doveo Dušana Đorđevića na mjesto selektora iste sekunde bi morao da se pokupi i ode sa svoje pozicije. Đorđević, koji je sjajan čovek, apsolutno nema nijednu referencu da bude selektor mlade reprezentacije.

Mada, kada malo pogledamo u prošlost i vidimo ko je sve bio selektor “Orlića”, onda i nije toliko iznenađenje izbor Đorđevića.

Nevjerovatno je da će selektor koji izgubi rezultatom koliko ne gube Gibraltar, San Marino i Andora predvoditi Srbiju i na narednom meču…

Na vrhu piramide odgovornih nalazi se Nikola Lazetić, direktor mlađih reprezentativnih kategorija. Podrazumijeva se da bi momentalna ostavka, bila najmanje što bi Lazetić mogao da učini u ovoj situaciji.

Stanje u mlađim kategorijama srpskog fudbala je katastrofalno i ovih 9:1 samo su vrhunac svega lošeg što Lazetić i njegova ekipa guraju ispod tepiha.

Čelnici srpskog fudbala imaju riječ, a ona mora da bude: hitne i temeljne promene u kompletnoj strukturi mlađih kategorija FSS”, navodi novinar Kurira Miloš Bjelinić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.