Kakav meč pun preokreta su u Kataru odigrale Srbija i Švicarska, pa ovo je zaista nevjerovatno, na kraju 2-3!

Utakmica između Švicarske i Srbije završena je rezultatom 3:2 – fudbalska reprezentacija Srbije ovim je ispala s Mundijala, a u ovoj grupi, uz Švicarsku, Brazil je prošao dalje.

Ova, jedna od ‘najluđih’ utakmica u Kataru počela je žestokim napadima Srbije.

Već u prvoj minuti golman Vanja Milinković-Savić spašava Srbiju, kada je Embolo, sa šest metara pogodio praov u golmana. Deset minuta kasnije, Živković šuta s dvadesetak metara i pogađa stativu, lopta se odbija do Mitrovića, ali ništa od ovog pogušaja – javlja Radio Sarajevo.

U 20. minuti pada prvi gol – povela je Švicarska, i to pogotkom Xherdana Shaqirija.

Nakon ubačaja Rodrigueza, Shaqiri je matirao Milinković-Savića, što je rezultiralo erupcijom navijača Švicarske.

Šest minuta kasnije već je 1:1.

U 26. minuti susreta Tadić je ubacio s lijeve strane, a Mitrović iz trka dao prekrasan gol glavom.

Shaqiri je u 30. minuti išao jedan na jedan s Milinković-Savićem, ali je lopta otišla pored gola.

Srbija u 35. minuti pravi preokret i vodi 2:1! Vlahović gađa iz jako teške situacije – bio je okružen Švicarcima, ali je sjajnim šutem uspio pronaći put do mreže.

U 44. minuti se vraća se Švicarska, te su, golom Embola, poravnali rezultat na 2:2. Bila je to vrlo lijepa akcija Švicaraca – Widmer je s desne strane poslao loptu pred gol, a Embolo ju je samo ‘gurnuo’ u mrežu.

Prvih 45 minuta završava ovim rezultatom, a tri minute nakon početka drugog poluvremena vidjeli smo novi gol!

Švicarska opet vodi 3:2, a ovaj put je strijelac Freuler. Shaqiri ubacuje loptu, Vargas je petom krasno ostavlja za Freulera koji je ‘natrčao’ na loptu i šutirao pored nemoćnog golmana Srbije.

Nastavlja se napeta utakmica, a u 66. minuti i problemi. Fudbaleri Srbije traže penal zbog, kako tvrde, povlačenja Mitrovića, no od penala nema ništa; čini se, da je u tim trenucima došlo do dobacivanja između klupe Srbije i Xhake. Xhaka se u jednom trenutku uhvatio i za međunožje dok je gledao prema klupi Srbije.

Ekipa Srbije nakon ovoga djeluje kao da nema snage, a ni rješenja, kako bi konkretnije napala Švicarsku u tom trenutku.

Potrebna su im dva gola, a jedino što su u tom momentu imali jeste posjed lopte.

Đuričić je u 81. minuti dobio posjekotinu na licu nakon duela sa dvojicom švicarskih fudbalera, pa je morao da napusti igru kako bi mu se povreda sanirala.

Sudija je svirao sedam minuta nadoknade – Srbija je u zadnjim minutama pokušavala šutevima iz daljine, ali su ih Švicarci uspješno blokirali, a u 89. minuti golman Srbije spasio je Orlove od još jednog primljenog pogotka.

U ovim trenucima Kamerun je dao gol na meču sa Brazilom, što je značilo, da ukoliko Srbija eventualno izjednači, Švicarska ispada sa prvenstva!

U četvrtoj minuti produžetka zamalo smo vidjeli i masovnu tuču na terenu.

Počelo je guranjem Xhake, pa je Milinković-Savić ušao u klinč sa Rodrigesom, a kasnije su se u tuču uključio veliki broj fudbalera. Sve je zamalo rezultiralo masovnom tučom, a prekid je potrajao prilično dugo.

Radonjić je pokušao izjednačiti u zadnjim sekundama meča, ali je lopta otišla pored gola.

Iako je utakmica potrajala nešto duže od predviđene nadoknade, Srbija nije izjednačila rezultat je do kraja ostao 3:2 za Švicarsku. Orlovi idu kući, a Švicarska ide u osminu finala.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.