Velika radost za navijače Srbije nakon što je završen meč između Brazila i Švicarske: Sa zebnjom su ovo čekali, Casemiro je pogodio za pobjedu Brazilaca!

Na stadionu “974” u Dohi odigran je meč grupe G Svjetskog prvenstva u Kataru između Brazila i Švicarske. Pobijedili su Brazilci i tako obradovali navijače Srbije.

Casemiro je postigao fenomenalan gol iz poluvoleja za 1:0 u 83. minuti meča. Praktično ni iz čega Brazilci su poveli i na kraju pobijedili.

Velika šansa za Rodryga u 94. minuti, ali je u posljednji čas izblokiran.

Brazilcima je ranije poništen gol u 64. minuti utakmice. Vinicius je tada doveo Brazil u vodstvo, ali samo za trenutak, jer je gol poništen zbog ofsajda.

S obzirom da je Brazil danas pobijedio Švicarsku, Srbija će sigurno proći grupu s pobjedom protiv Švicarske u posljednjem kolu.

Podsjetimo, fudbaleri Srbije su remizirali s Kamerunom ranije danas rezultatom 3:3 u spektakularnom meču drugog kola grupe G na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Utakmica od samog starta i nije bila pretjerano zanimljiva. Dovoljan dokaz je da je Brazil imao samo jednu pravu priliku u prvom poluvremenu.

To je bio pokušaj Viniciusa Juniora iz 27. minute kada je dočekao ubačaj s desne strane i iz voleja šutirao, ali mu je udarac “skinuo” Yann Sommer – piše Klix.ba.

Vinicius je bio najopasniji igrač Brazila danas. U 66. minuti je ponovo pokazao fantastičnu brzinu i postigao je gol. Međutim, on je nakon VAR asistencije poništen zbog ofsajda.

Bila je to konfuzna situacija u kojoj nismo bili svjesni šta se tačno dogodilo, no ispostavilo se da je ranije tokom napada Richarlison bio u nedozvoljenoj poziciji.

Kako se meč bližio kraju, Brazil je dodavao “gas”. Kada se činilo da golova neće biti, Casemiro je uhvatio fantastičan volej u 82. minuti i doveo Brazil u vodstvo.

Do kraja utakmice Švicarska nije imala snage da ozbiljnije zaprijeti, tako da je Brazil slavio i ostvario plasman u nokaut-fazu turnira gdje važi za prvog favorita.

S druge strane, Švicarska i Srbija će u posljednjem kolu igrati direktan okršaj za plasman u narednu fazu. Švicarcima u ovom meču odgovara i neriješen rezultat, dok Srbija mora ići na pobjedu.

Rezultat i strijelac:

Brazil – Švicarska 1:0 (Casemiro 82’)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.