Iz Hrvatske stigle snažne poruke podrške za Srbiju uoči ključnog meča: “To su moji jako dobri prijatelji, družimo se i izvan kluba i u klubu”

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra ključnu utakmicu grupne faze na Svjetskom prvenstvu. Nakon što su izgubili od Brazila (2:0) i remizirali s Kameruncima (3:3) te imaju samo jedan bod, još mogu proći skupinu ako slave nad Švicarcima (20 sati).

Utakmica između Srbije i Švicarske pratit će se s najvećim zanimanjem.

Bit će to repriza dvoboja iz grupne faze u Rusiji, u kojoj je Švicarska pobijedila golovima Granita Xhake i Xherdana Shaqirija.

A Srbiji je uoči ključne utakmice poruku podrške poslao hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji se u Torinu dobro poznaje sa igračima Srbije – prenosi Večernji list.

“Imam tri suigrača u klubu, Sašu Lukića, Vanju Milinković-Savića i Nemanju Radonjića. To su moji jako dobri prijatelji, družimo se i izvan kluba i u klubu.

Želim im svu sreću. Čujem se stalno, dopisujem se s Radonjićem, kaže da je atmosfera odlična i da očekuju pobjedu. Vjerujem mu – rekao je Vlašić.

Šta sve večeras treba Srbiji za prolaz: Komšije mogu ispasti i ako pobijede Švicarsku

Švicarci su već četiri godine “dužnici” Srbiji.

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji Švicarska je preokretom prrotiv Srbije izbacila naše komšije sa Mundijala, a sada je idealna prilika za osvetu.

Kao i u svim dosadašnjim grupama, mnogo je kombinacija uoči posljednjeg kola.

Jedino sigurno je da je Brazil već prošao dalje i da može rasterećeno igrati u posljednjoj utakmici.

Fanove u regionu najviše zanima kakve su kombinacije Srbije i na šta moraju izabranici Dragana Stojkovića Piksija obratiti pažnju.

Dakle, Srbiji odgovara samo pobjeda. U svim ostalim ishodima, Piksijevi nogometaši putuju kući već večeras.

No, Srbija i ako pobijedi, mora pratiti rezultat druge utakmice. Ukoliko Kamerun iznenadi rasterećeni Brazil, koji će vjerovatno igrati s drugim sastavom, upravo će ova selekcija imati četiri boda, koliko i Srbija u slučaju eventualne pobjede – javlja Klix.ba.

Tada će se gledati gol-razlika između Kameruna i Srbije, a ona je sada za jedan gol na strani afričke selekcije (3:4 u odnosu na 3:5 Srbije). Tako će Srbija u drugom meču navijati za Brazil, odnosno protiv eventualne senzacije Kameruna.

Švicarska sigurno ide dalje s pobjedom, a može da prođe i s remijem, ali onda bi se u slučaju pobjede Kameruna ponovo gledala gol-razlika koja bi, u tom slučaju, vjerovatno išla u korist afričke selekcije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.