Nevjerovatan gol je primila Srbija na otvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru, moglo je biti baš bolno na kraju, Brazil je ipak bio prejak…

Fudbalska reprezentacija Brazila večeras je savladala Srbiju, a Richairlson je bio zaista spektakularan. Borili su se reprezentativci Srbije, ali Brazil je jednostavno bio prejak.

Brazilci su bili bolji u prvoj trećini utakmice. Imali su veći posjed lopte i konstantno su pokušavali probiti defanzivne linije Srbije koja se ipak skoncentrisala na kontra napade.

Ipak, na kraju se može zaključiti da je ovo bilo prvo poluvrijeme u kojem nismo gotovo ništa zanimljivo vidjeli.

U nastavku druga priča…

Prva velika prilika na utakmici tek u 60. minuti meča. Brazilac Alex Sandro je zaprijetio golmanu dalekometnim šutem, ali je stativa tada spasila Srbiju.

Neposredno nakon toga gol. Brazil je poveo 1:0, a strijelac je bio Richarlison. Treba istaći da je pogotku prethodila sjajna intervencija Milinković-Savića nakon udarca Vinicius Juniora.

Na kraju se lopta ipak odbija do Richarlisona koji je lagano posprema u mrežu.

Brazil je udvostručio vodstvo u 73. minuti, a strijelac je opet Richarlison. Vinicius Junior je poslao opasnu loptu u šesnaesterac, a Richarlison je efektno polumakazicama uhvatio loptu i savladao nemoćnog golmana.

Spektakularan je gol postigao zaista.

Moglo je biti bolno na kraju… Red šansi je uslijedio. Ipak, rezultat ostaje nepromijenjen.

Nova velika prilika za Brazil u 81. minuti. Casemiro je silovito pucao s ivice šesnaesterca, ali je Srbija imala sreću jer je lopta pogodila prečku.

Žestok pritisak Brazila i nova šansa u 83. minuti. Ipak, Milinković-Savić odlično brani snažan udarac Freda s ivice šesnaesterca.

Nova šansa za Brazil u 87-oj. Rodrygo je dobro pucao po golu. Međutim, lopta je prozujala nekoliko centimetara iznad prečke – prenosi Klix.

Brazilski selektor Tite odlučio se večeras za formaciju s jednim defanzivnim veznim (Casemiro) i čak pet ofanzivaca.

Od prve minute igrali su: Alisson, Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro, Casemiro, Paqueta, Neymar, Raphinha, Richarlison i Vinicius Junior.

S druge strane, Dragan Stojković se odlučio za formaciju 3-4-3.

U prvoj postavi su tako bili: Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Pavlović, Živković, Lukić, Gudelj, Mladenović, Tadić, Mitrović i Milinković-Savić.

Brazil je posljednji poraz doživio u ljeto prošle godine kada su u finalu Copa Americe poraženi od Argentine.

Nakon toga su bez problema prošli kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a u pripremama za Katar odigrali su četiri prijateljske utakmice gdje su redom pobijedili Južnu Koreju, Japan, Ganu i Tunis. Ukupno su 15 utakmica uzastopno neporaženi – javio je Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.