Srbija u spektakularnom meču na Svjetskom prvenstvu u Kataru ispustila veliko vodstvo i s Kamerunom samo remizirala

Fudbaleri Srbije su remizirali s Kamerunom rezultatom 3:3 u spektakularnom meču drugog kola grupe G na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Prvi su na susretu zaprijetili igrači Srbije. U 11. minuti Mitrović se majstorski oslobodio svog čuvara i sebi stvorio prostor za udarac lijevom nogom, no pogodio je samo stativu.

Šest minuta kasnije Kamerunci su nespretno reagovali u odbrani i lopta je stigla do Mitrovića koji je iz odlične pozicije šutirao silovito i promašio čitav gol.

Kamerun je prvi put zaprijetio u 19. minuti kada je Kunde je izbio iskosa s desne strane sam na Milinković-Savića i uputio silovit udarac, ali mu je golman Srbije fantastično odbranio – javlja Klix.ba.

Kamerun je poveo u 29. minuti nakon kornera. Kunde je ubacio s lijeve strane, N'Koulou je prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je njegov saigrač iz odbrane Castelletto neometan ubacio loptu u gol.

U 44. minuti Kunde je mogao dokrajčiti Srbiju kada je ponovo izašao sam pred gol Srbije, ali iz dva pokušaja nije savladao Milinković-Savića.

Taj promašaj je Srbija kaznila u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je stigla do preokreta. Najprije je u 45+1. minuti Tadić ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Pavlović je glavom pogodio za 1:1, a potom je u 45+3. Milinković-Savić nakon asistencije Živkovića pogodio s ivice šesnaesterca za 2:1.

Srbija je na samom početku drugog poluvremena povećala vodstvo. Kamerunci su izgubili loptu na svojoj polovini, Srbijanci su odigrali lijepu akciju koju je na kraju u pogodak za 3:1 pretvorio Mitrović.

U 64. minuti rezervista Aboubakar je postigao najljepši pogodak na utakmici. Pobjegao je odbrani Srbije i potom na spektakularan način lobovao Milinković-Savića. Sudija je poništio gol zbog ofsajda, no VAR je ustanovio da se napadač Kameruna nalazio u dozvoljenoj poziciji i pogodak je priznat.

Taj pogodak je šokirao Srbijance koji su samo dvije minute kasnije primili i treći pogodak. Ponovo je u pitanju bila jednostavna akcija, ponovo je Aboubakar pobjegao odbrani Srbije, no ovaj put je odlučio asistirati Choupo-Motingu kojem nije bilo teško pogoditi za 3:3.

Do kraja susreta obje ekipe su pokušavale stići do četvrtog gola i pobjede, no nisu u tome uspjele, a na kraju zadovoljniji bodom mogu biti Kamerunci.

U drugom meču ovog kola u grupi G Brazil će igrati protiv Švicarske danas u 17 sati i ekipa koja pobijedi bi osigurala plasman u osminu finala.

Definitivna odluka o putnicima u četvrtfinale iz ove grupe će pasti u posljednjem kolu, 2. decembra, kada će Srbija igrati protiv Švicarske, a Kamerun protiv Brazila.

Rezultat i strijelci:

Kamerun – Srbija 3:3 (Castelletto 29’, Aboubakar 64’, Choupo-Moting 66’ – Pavlović 45+1’, Milinković-Savić 45+3’, Mitrović 53’)

Pogledajte tabelu.


Standings provided by Sofascore

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.