Najbolju bh. biciklistikinju Lejlu Njemčević udario automobil, zadobila povrede: “Nesavjestan vozač naglo i bez signalizacije žmigavcem skrenuo s kolovoza”

Najbolja bh. biciklistikinja, Lejla Njemčević, u petak, 10. maja, doživjela je saobraćajnu nesreću tokom treninga. Kako je saopćeno iz njenog tima, nesreća se dogodila na ulazu u Vogošću, kada je nesavjestan vozač naglo i bez signalizacije žmigavcem skrenuo s kolovoza uslijed čega je došlo do kontakta i Lejlinog pada.

“Lejla je u padu zadobila blage povrede na koljenima i oštetila bicikl, iskreno se nadamo da pad neće ostaviti bilo kakve ozbiljnije posljedice i da će uskoro moći nastaviti sa treningom.

Saobraćajna nesreća se dogodila u veoma lošem momentu, odnosno samo dvije sedmice prije nastupa na prvom Svjetskom kupu UCI Mountain Bike World Series: Nove Mesto na Morave 2024, i jednoj od najbitnijih utrka sezone.

Ovo je treća saobraćajna nesreća u nekoliko dana u kojoj su na cesti ugroženi životi biciklista.

Ukoliko želimo da Grad Sarajevo bude urbana metropola onda moramo povesti više računa o tome na koji način se odnosimo prema biciklistkima, pješacima i drugim učesnicima u saobraćaju.

Apeliramo na sve građana Sarajeva, releventne institucije i učesnike u saobraćaju da zaštite živote naših pješaka i biciklista.

Ovim putem se zahvaljujemo policajcima MUP-a Kantona Sarajevo, Policijske stanice Vogošća na izuzetnoj profesionalnosti.

Nadamo se da će Lejla brzo prebroditi dodatne izazove tokom priprema za Svjetski kup u Češkoj”, saopćili su iz Lejlinog tima.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.