Nakon što osam mjeseci nije funkcionisala Zenička obilaznica danas puštena u promet, 11 kilometara na raspolaganju putnicima

Zenička obilaznica ponovo puštena u promet.

Zenička obilaznica danas je tačno u 12.00 sati ponovo puštena u promet te građani Bosne i Hercegovine ponovo na raspolaganju imaju 11 kilometara autoceste Zenica jug – Zenica sjever.

Nakon što osam mjeseci nije funkcionisala dionica Zenica jug – Zenica sjever danas je puštena u promet, i to nakon što je Federalno ministarstvo prostornog uređenja potpisalo sve potrebne dozvole.

Osam mjeseci trajala je korekcija papirologije, a puno kraće radovi na terenu, ali građani BiH su ipak u ovoj godini dočekali nove kilometre ceste, prenosi Klix.ba.

Radnici za održavanje Autocesta FBiH danas su sklonili zaštitne ograde i stubove te skinuli markacije, a u rad je puštena i naplatna kućica Zenica sjever.

Građani BiH dionicu Zeničke obilaznice će plaćati dodatno 1 KM za putnička vozila, a radi se o najkompleksnijoj dionici čija je vrijednost izgradnje bila 225 miliona eura.

Zenička obilaznica zatvorena je 5. decembra prošle godine, a iako je prvobitno bilo najavljeno da će upotrebne dozvole biti izdate kroz sedam dana, to se nije dogodilo. Federalni inspektor je utvrdio da za novoizgrađene kilometre nije izdata upotrebna dozvola, što je ujedno i bio razlog zatvaranja.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.