Nakon što se Sanja Vulić izblamirala ispred Suda BiH, oglasio se i Milorad Dodik: “Pojavila se sudija žena kojoj nisam ni upamtio ime”

Nakon što se Dodikova najveća obožavateljica Sanja Vulić danas propisno izbalmirala kočijaškim psovkama ispred Suda BiH, oglasio se i predsjednik RS. Podsjetimo, nakon što se prije početka ročišta Miloradu Dodiku Sanja Vulić žalila da joj ne dopuštaju ulazak u Sud BiH i psovala, Vulić je ipak ušla na suđenje, ali je prije kraja ročišta napustila sud i nastavila sa psovanjem i vrijeđanjem sutkinje Sene Uzunović.

Ovakvo ponašanje državne zastupnice je samo nastavak predstave Dodikovih pristalica, koji vjerno slijede njegove postupke i omalavažavaju državne institucije. U tom kontekstu se može posmatrati i ponašanje državne zastupnice Sanje Vulić koja na sav glas psuje ispred suda.

“Oni će nas pobit sve na ovaj način, užas, katastrofa. Morala sam izaći, bolje da izađem nego da me istjeraju. Jeem li joj sve joj jeem, isfrustrirana ku*a došla preko politike. Bila pomoćnik ministra i vi novinari što ne istražujete o istorijama sudija. Samo po nama političarima pucate, bila gospođa kadar SDA došla za sudiju. Toliko o pravičnosti suda. Ne mogu zaista reći previše onog što ne treba”, kazala je Vulić gotovo u plaču.

Prije samo početka ročišta Milorad Dodiku, Vulić inače zastupnica u Parlamentu BiH, je prostački psovala.

“Sljedeći put ćemo ovdje dovesti 5.000 ljudi pa je*em li vam mamu”, kazala je Vulić.

Optužnica tereti Milorada Dodika za nepoštivanje odluka Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu (OHR). Za ovo krivično djelo je predviđena kazna od pola godine do pet godina zatvora.

Dodik je prokomentarisao činjenicu da je u predmetu protiv njega sudiju Mirsada Striku zamijenila sutkinja Sena Uzunović.

“Zakazao ga je Strika, a onda se pojavila sudija žena kojoj nisam ni upamtio ime. Nastojala je da sve slomi preko koljena. Nemoguće je da mi o tome nismo obaviješteni. Vidi se da je ona tu došla sa zadatkom i unaprijed napisanim odgovorima na sva pitanja, pa i to”, započeo je – prenosi N1.

Ponovio je svoje kvalifikacije suđenja kao “političkog procesa”.

“Ovaj proces ne vodi Sud BiH, nego neko drugi. Ako je već odvojen proces, moralo je da se napiše nova optužnica. Iz prethodno napisane optužnice čitali su dijelove koji se odnose samo na mene, a isti sudija određen je za odvojene procese Lukića i mene”, dodao je.

Treba podsjetiti da Sud Bosne i Hercegovine nije prihvatio zahtjev da se ponovo spoji predmet vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića sa Dodikovim. Oni su razdvojeni na ročištu 17. januara na kome Lukić nije prisustvovao jer je bio u bolnici.

VEZANI TEKST: Pogledajte bruku: Bezobrazna i neodgojena Sanja Vulić izazvala nezapamćen skandal nakon izlaska sa Suda BiH

Dodiku je, između ostalog, smetala i činjenica da su iza sudija u Sudu Bosne i Hercegovine istaknute zastave BiH Federacije BiH.

“Ovo je potpuno ponižavajuće, ne za mene lično, jer ću ja naći načina da se iz ovog izvučem veoma dostojanstveno. Ovo je ponižavajuće za pravnu nauku”, naveo je Dodik ponavljajući negodovanje zbog činjenice da nakon razdvajanja postupka nije napisana nova optužnica.

“A onda je došao novi sudija koji je, također, Bošnjak, koji je ranije imao angažman u SDA-u, dolazimo u pitanje da li su u ovom Sudu službenici i sudije samo Bošnjaci.

Umjesto sudije, došla je ta žena i rekla ja sam ovdje danas glavna”, požalio se.

VEZANI TEKST: Ko je sutkinja Sena Uzunović koja je preuzela suđenje Miloradu Dodiku

Podsjetimo, današnje ročište su napustile Dodikove stranačke kolege i saradnici, među kojima je bila i državna zastupnica Sanja Vulić, koja je potom skandaloznim psovkama protiv sudija privukla pažnju svih prisutnih.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.