Nakon što su Bosanci izabrani u Parlament Švedske, Edin Osmančević direktan: “Sada, više nego ikad Bosna i Hercegovina treba našu pomoć i podršku”

Denis Begić i Dženan Čišija delegati su novog saziva Parlamenta Švedske.

I Begić i Čišija su socijaldemokrati, porijeklom iz istog grada – Bosanske Gradiške.

Begiću je ovo drugi mandat u Riksdagu.

Nakon što je potvrđeno da su izabrani u Parlament Švedske, oglasio se i Edin Osmančević iz ”Pokreta za državu”, jedan od najistaknutijih članova bh. dijaspore u toj zemlji.

Njegovu poruku sa Facebooka prenosimo u cijelosti.

“ZAJEDNO SMO JAČI!

Želim da čestitam svim mojim kolegama porijeklom iz Bosne i Hercegovine , iz Socijaldemokratske stranke Švedske na izboru u švedski Parlament, ali i svim onima koji su izabrani na drugim nivoima vlasti.

Njihovim izborom svi smo dobili!

Bosanskohercegovački lobi se gradi gradnjom mostova zemalja u kojima bh. dijaspora živi i radi sa Bosnom i Hercegovinom. Naša dijaspora je najjači resurs naše domovine.

Sada, više nego ikad naša država treba našu pomoć i podršku. Puno je petokolonaša i neprijatelja koji je ugrožavaju iznutra i spolja, ali i opće loše ekonomske krize i društvene agonije u čijim okovima nas drže nacionalšovinistički vlastodršci iz svojih, zlatom okovanih, dvoraca.

Državu, ekonomiju i zakon moramo jačati na svakom pedlju naše zemlje.

Izbori su prilika za to! Nadam se da će se naši građani približiti jedni drugim kako bi se se prevladalo duhovno i materijalno siromaštvo i agonija u kojoj se društvo nalazi.

Ja sam se zajedno sa mojim kolegom Emir Vižlinom iz Švedske zbog toga politički angažovao na listi Pokreta za državu, Izborna jedinica 3 za Narodnu skupštinu RS-a kako bi bili u službi građana i vratili politiku kao instrument vlasti u njihove ruke. Redni broj 10 i 15!

Zajedno sa našim izabranim predstavnicima vlasti u Švedskoj istrajat ćemo u izgradnji bolje i prosperitetnije BiH”, napisao je Osmančević na Facebooku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.