Našu zemlju su pogodili višestruki zemljotresi, Grad Zagreb poslao podršku: Draga Bosno i Hercegovino, uz Vas smo kao i Vi uz nas

Bosnu i Hercegovinu su od sinoć pogodili višestruki zemljotresi, a najgore je bilo u Stocu, gdje je zabilježen potres jačine 5,6 stepeni po Richteru i gdje je jedna osoba izgubila život, a još dvije su povrijeđene.

Građani Sarajeva, Zenice, Tuzle i Trebinja su sinoć usred podrhtavanja tla izašli na ulice. Panika je zavladala, a iz Civilne zaštite su izdavali upute o pravilnim ponašanjima prije, tokom i poslije potresa.

Prve poruke podrške Stocu, ali i cijeloj BiH stigle su iz Zagreba.

– Draga Bosno i Hercegovino, uz Vas smo kao i Vi uz nas. Volimo vas i čuvajte se – napisano je u objavi na stranici Grada Zagreba.

Zemljotres koji se dogodio u BiH, odnio je i prvu žrtvu.

Od jačine potresa sve je podrhtavale gotovo jednu minutu, a građani koji žive na višim spratovima prijavljuju da su im padale stvari.

Zemljotres se osjetio u Sarajevu u dva navrata po nekoliko sekundi. Prvo podrhtavanje je trajalo duže nego drugo. Čitatelji javljaju da se tlo treslo i u Tuzli, Goraždu,

Crnogorski mediji javljaju da se zemljotres osjetio i u toj zemlji. A to je itekako vidljivo i po snimcima.

Potvrđena je i prva žrtva, riječ je o djevojci iz Stoca na čiju je kuću pala stijena. Članovi njene porodice su potvrdili da je djevojka, nažalost, preminula.

Riječ je o djevojci inicijala E.S. 1994. godište.

Ona je prabačena u Kantonalnu bolnicu u Mostaru. No, ljekari su mogli samo konstatirati smrt.

Nekoliko osoba povrijeđeno je u Stocu, Ljubinju i drugim hercegovačkim gradovima.

“Istina je da se dogodilo nekoliko odrona ma magistralnom putu M-17. Stijene su se odronile magistrali M-17 i po gradu je palo par dimnjaka”, kazali su za Bhdijaspora.net izvori iz zvaničnih službi iz Stoca.

Uslijed zemljotresa koji je pogodio Bosnu i Hercegovinu na magistralnom putu M-17 došlo je do odrona. Dio stijene završio je na cesti, pa budite oprezni ukoliko se krećete u ovom pravcu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.