Dječaci iz BiH su zadivili svijet na putu za Paraolimpijske igre: Sjajni rezultati Barlova i Zulfića!

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je večeras šesto mjesto u A finalu mitinga Svjetska serija u paraplivanju koja se održava u Linjanu u Italiji. Kao najmlađi takmičar u finalu zauzeo je fantastično 6. mjesto u disciplini 50 metara delfin u apsolutnoj kategoriji gdje je oborio lični i državni rekord sa vremenom 41:35. Inače i mladi bh. paraplivač Ismail Barlov ostvario je još jedan vrhunski rezutlat vrijedan pažnje ovaj put u Svjetskoj seriji.

Ovim rezultatatom je potvrdio normu za Evropsko prvenstvo i tako prišao korak bliže normi za Paraolimpijske igre u Parizu.

U jutrošnjim kvalifikacijama “leptir bez krila” plasirao se u seniorsko A finale sa vremenom 41:50 kao šestoplasirani.

Na takmičenju Svjetske serije u paraplivanju u Linjanu nastupa 55 država svijeta sa 345 takmičara.

Inače i mladi bh. paraplivač Ismail Barlov ostvario je još jedan vrhunski rezutlat vrijedan pažnje ovaj put u Svjetskoj seriji. Barlov je osvojio četvrto mjesto u finalu discipline 50 metara prsno i to kao najmlađi takmičar u finalu. Sjajnim plivanjem potvrdio je paraolimpijsku normu, ali i normu za Evropsko prvenstvo.

Član Plivačkog kluba Spid još jednom je oduševio sve i Bosance i Hercegovce učinio ponosnim.

Ovome dodajmo da je Barlov fenomenalnim plivanjem u finalu oborio i državni rekord što još više daje na značaju postignutom rezultatu.

Odmah nakon vrhunskog nastupa Barlova oglasio se i Plivački klub Spid.

“Svjetska serija u Paraplivanju koja se održava u Linjanu, Italija naš Ismail Barlov u jutranjim kvalifikacijama plasirao se u seniorsko A finale sa vremenom 1:04:41 kao petoplasirani.

Kao najmlađi takmičar u finalu zauzeo je fantastično 4. mjesto u disciplini 50m prsno gdje je oborio lični i državni rekord te potvrdio norme za Evropsko prvenstvo i Paraolimpijske igre sa vremenom 1:02:56 što je trenutno najbolje vrijeme na svjetskoj rang listi”, stoji u saopštenju PK Spid.

Takmičenje u pomeutom italijanskom gradu je jedno od najjačih paraplivačkih takmičenja.

Na tom takmičenju Svjetske serije u Paraplivanju u Lignanu nastupa 55 država sa 345 takmičara.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.