“Provokacije” o bureku izazvale urnebesnu reakciju gradonačelnika Vukovića i Karić: Stvari se otimaju kontroli…

Nakon vrlo simpatičnih provokacija navijača Crne Gore na utakmici protiv Bosne i Hercegovine, gradonačelnici Sarajeva i Podgorice uputili su nekoliko urnebesnih komentara na društvenim mrežama.

Duel Crne Gore i BiH odigran je u fantastičnoj atmosferi u Podgorici, a na kraju utakmice domaći navijači su simpatičnom provokacijom ispratili gostujuće pristalice.

Navijači Crne Gore skandirali su “burek sa sirom” i tako dirnuli u ono što najviše “boli” sve Bosance i Hercegovce. Naravno, riječ je o šali jer se u našoj zemlji tradicinalno jelo burek referira isključivo na pitu sa mesom, dok na području Crne Gore to nije tako.

Na društvenim mrežama odmah su krenule šale, a domišljati fanovi smišljaju kakav bi to trebao biti odgovor bh. navijača kada se dva komšijska rivala sastanu u revanšu u Zenici.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković pozvao je gradonačelnicu Sarajeva da se “tenzije smire”.

“Gradonačelnice Benjamina Karić, stvari se, očito, otimaju kontroli. Uvrede na nacionalnoj osnovi prijete da trajno naruše naše inače dobre odnose. Predlažem hitan sastanak prije nego ovo eskalira”, poručio je gradonačelnik Vuković na Twitteru.

Odgovor gradonačelnice Sarajeva ubrzo je stigao. Benjamina Karić je pozvala Ivana Vukovića da dođe u naš glavni grad.

“Utakmica reprezentacije BiH i CG potvrda je iskrenog prijateljstva. Ponosna sam na jake veze Sarajeva i Podgorice i uvjerena da će one biti još čvršće i da ćemo još dugo na druženjima imati dilemu burek – sjecani ili faširani. Čekamo vas za degustaciju na Baščaršiji”, poručila je Karić.

Vuković je odmah odgovorio i ponovo uputio sjajan komentar. Najavio je dolazak, ali da na meniju ne bude bureka sa sirom.

“Dogovoreno. Imajući u vidu ozbiljnost trenutne situacije, a u želji da doprinesem normalizaciji prilično narušenih odnosa, predlažem da na meniju ne bude bureka sa sirom”, zaključio je Vuković u konverzaciji.

Inače, prva zvanična utakmica Crne Gore i BiH završena je rezultatom 1:1. Tokom utakmice na tribinama stadiona Pod Goricom vladala je fantastična atmosfera.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.