Ne može Bosanac drugačije: Edin Džeko komentarisao objavu reprezentativca Hrvatske Marcela Brozovića i mnoge nasmijao

Nogometna reprezentacija Hrvatske sinoć je uvjerljivo slavila u gostima kod Malte, a Marcelo Brozović je postigao i autogol. Edin Džeko se nije mogao suzdržati od komentara.

Hrvatska je pobijedila 7:1 i ostala u igri za prvo mjesto u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, pa je čeka sada direktan okršaj s Rusijom, nakon čega će biti poznato ko ide u baraž, a ko direktno u Katar.

Izabranici Zlatka Dalića bili su nemilosrdni prema domaćoj Malti, a veznjak Intera Marcelo Brozović je uz gol postigao i autogol i to nakon što je loptu udario nogom, a ona ga je nakon toga pogodila u glavu.

Nakon što je objavio detalj sa utakmice na Malti na Instagramu, dobio je jedan zanimljiv komentar svog prijatelja i saigrača Edina Džeke.

“Go i asistencija, lagano”, napisao je Džeko uz emotikone kojim aplaudira, a potom se i “odvaljuje od smijeha”.

Slilčan komentar ostavio mu je i Dejan Lovren, koji je napisao da to “samo rijetki mogu”.

Inače, Džeko i Brozović će nakon reprezentativnih obaveza put Milana, gdje će s Interom nastaviti borbu za Scudetto i potjeru za Napolijem i Milanom, a čekaju ih i utakmice u grupnoj fazi Lige prvaka protiv Real Madrida i Šahtara – podsjeća sportsport.ba.

No, naravno, prije toga, obojica imaju jako važne mečeve u reprezentativnim dresovima. Džeko je upitan zbog povrede za sutrašnji meč protiv Finske i za meč odluke protiv Ukrajine u utorak, dok će Brozović biti jedan od standardnih i u meču Hrvatske protiv Rusije.

Nas ipak sada najviše zanima hoće li Edin biti spreman za duele s Fincima i Ukrajincima.

Džeko je odradio dva treninga po posebnom programu, nakon čega je imao fizikalni tretman pod nadzorom medicinskog tima.

U našem taboru su puni optimizma i vjeruju da će Dijamant biti spreman za odlučujće mečeve protiv Finske i Ukrajine, gdje naša selekcija na domaćem terenu ima šansu da ovjeri plasman u baraž za Mundijal u Kataru 2022. godine.

“Nadam se da će Džeko biti spreman. Stručni štab vjeruje u to, te da se nadamo da ćemo moći računati na njega”, kazao je Rahimić na posljednjoj press konferenciji.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.