Nedim Sladić piše: “Upozorenje na opasne meteorološke pojave…”

Danas je u našoj zemlje sunčano vrijeme uz umjeren porast oblačnosti poslije podne. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Već sutra, stiže najavaljeno zahlađenje u Bosni i Hercegovini.

Nedim Sladić, mladi meteorolog na svom Facebook profilu najavio je promjenu vremenu, ali i podsjetio na crveno upozorenje Federalnog hidrometereološkog zavoda.

“Sutra ćemo više pažnje posvetiti obilnijim padavinama u Hercegovini. Padavine će prekinuti sušni period u Hercegovini, ali i staviti požare pod kontrolu. Prije toga, čeka nas najprije jugo s kojim ponovo pristiže i saharski pijesak”, ističe Sladić.

Federalni hidrometereološki zavod izdao je crveno upozorenje za područje Hercegovina i jugozapad Bosne. Očekivana količina padavina u Hercegovini je izmjeđu 80 i 140 l/m2, na jugozapadu Bosne od 50 do 80 l/m2.

“Poduzmite mjere iz predostrožnosti. Ostanite na oprezu i djelujte u skladu sa savjetima koje su dali ovlašteni organi. Budite u toku sa najnovijom vremenskom prognozom i očekujte značajnija ometanja u dnevnim rutinama. Putujte samo ako je vaše putovanje od suštinske važnosti”, navodi se u upozorenju Fedralnog hidrometereološkog zavoda.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.