Nekadašnji kapiten Vlatko Glavaš: “Kada u Nogometnom savezu imate 2:1 protiv BiH, onda sa Rusijom morate igrati prijateljsku”

Nižu se reakcije nakon što je Nogometni savez Bosne i Hercegovine objavio da će u novembru fudbalska reprezentacija naše države odigrati prijateljski meč sa Rusijom, kojoj su i FIFA i UEFA uvele sankcije zbog agresije na Ukrajinu.

Zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nekadašnji kapiten Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš oglasio se povodom posljednjih dešavanja u Nogometnom savezu.

Oštro je reagovao.

“Posljednja dešavanja u Nogometnom savezu BiH, najbolje govore šta se dešava kada politike koje rade protiv države Bosne i Hercegovine preuzmu institucije, kao što su SNSD i HDZ preuzeli Nogometni savez BiH i rade na uništavanju naše reprezentacije.

To se dešava kada u Nogometnom savezu imamo omjer 2:1 protiv Bosne i Hercegovine, koji se nastoji prepisati na sve državne institucije”, rekao je Glavaš.

Naglasio je da se ovdje ne radi o sportskim motivima.

“Tada i protiv svoje volje morate igrati prijateljsku utakmicu sa Rusijom.

Ne bi ništa bilo sporno da u tome postoje sportski motivi, ali bojim je da riječ o političkim motivima, i to onih politika koje ne misle dobro Bosni i Hercegovini.

Nogometni savez mora biti vraćen u ruke onih koji Bosnu i Hercegovinu vole”, kazao je Glavaš.

Više detalja o ovoj najavi bi trebalo biti poznato u narednim danima.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.