Neobičan cvijet nikao na Manjači: Srđan Puhalo ponizio Milorada Dodika

Posljednje Vijesti

Na Manjači su, uprkos svoj retorici Milorda Dodika, njegovim najavama protesta i tvrdnjama kako NATO nikada neće vršiti vježbe na prostoru RS-a (SAD su, podsjećamo, vodeća vojna sila u okviru NATO-a), održane zajedničke vojne vježbe pripadnika oružanih snaga BiH i SAD-a.

Vježbi su, između ostalog, prisustvovali i članovi Predsjedništva BiH. Činjenicu da je na Manjači bio i Željko Komšić, koji nikada nije skrivao svoju pripadnost Armiji RBiH u toku rata, pa i da je odlikovan “Zlatnim ljiljanom” je na svoj način preokomentarisao i banjolučki analitičar Srđan Puhalo, piše Oslobođenje.

– Endemično, zlatni ljiljan sa Manjače, napisao je Puhalo uz fotografiju Komšića koji daje izjave medijima na Manjači, pokazavši na taj način koliko su “šuplje” sve Dodikove prijetnje i i njegova nacionalistička retorika.

Ono što je, vjerovatno, Doidiku još teže “palo na želudac” je i čionjenica da su se, uprkos svim njegovimn izjavama u proteklim danima, na Manjači zajedno zavijorile zastave BiH i SAD-a, što je vidljivo i na fotografiji koju je objavio Puhalo.

Leave your vote