Nije džaba ona; s kim si, takav si, premijer Slovenije Janez Janša se oglasio: “Sadržajan razgovor sa Dodikom o situaciji u BiH”

Iako član Predsjedništva BiH Milorad Dodik planira da ruši institucije BiH, sa njim se sastaje premijer Slovenije Janez Janša i još šalje ovakve poruke.

Sramno, u najmanju ruku.

Nakon radne večere člana Predsjedništva BiH i premijera Slovenije Janeza Janše, na Twitteru se oglasio upravo Janša i kratko naveo o čemu je razgovarao sa Dodikom.

Janša je naveo da je sa Dodikom imao sadržajni razgovor o situaciji u BiH.

“Teritorijalni integritet i poštovanje postojećeg ustavnog poretka, vodeći računa o istim pravilima za sve, temelj za suživot njenih naroda i rješavanje trenutnih dilema. Budućnost u punom suverenitetu BiH i članstvu u #EU“, naveo je Janša na Twitteru, ne navodeći uopšte ništa o prijetnjama Milorada Dodika.

Inače, Dodikov sastanak sa Janšom dolazi nakon posjete mađarskog premijera Viktora Orbana sa kojim se jučer Dodik sastao u Laktašima.

Ranije je rečeno da je član Predsjedništva Milorad Dodik upoznao slovenačkog premijera o opredijeljenosti “RSza očuvanje Dejtonskog sporazuma i vraćanja nadležnosti koje su u skladu sa ovim sporazumom i Ustavom BiH”.

Nakon jučerašnje posjete mađarskog premijera Viktora Orbana RS, član Predsjedništva kako kaže nastavlja “živu diplomatsku aktivnost i međunarodnu komunikaciju kako bi upoznao zvaničnike o opredijeljenosti RS da vrati ono što joj pripada i da pri tome ne planira da prekrši Ustav, zakon ili teritorijalni integritet BiH”, navedeno je iako to nema nikakve veze sa stvarnošću niti zakonima i Ustavom Bosne i Hercegovine.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.