Nižu se klubovi koji žele Edina Džeku, hoće li želja supruge Amre presuditi na kraju?

Budućnost Edina Džeke je u ovom momentu neizvjesna, nakon što je postalo izvjesno da će njegov Inter do početka sezone dovesti dva napadača.

U Interu rade na dolasku Paula Dybale, kojem je istekao ugovor s Juventusom, te povratku Romelua Lukakua, koji bi bio posuđen iz Chelseaja.

Belgijanac je pretrošlu sezonu dominirao u dresu Intera, kojeg je odveo do Scudetta, da bi se potom vratio u London, a Neroazzurri umjesto njega kupili Džeku iz Rome.

Samo sezonu kasnije, bh. napadač na izlaznim je vratima stadiona Giuseppe Meazza – piše Sportsport.ba.

Iako ga tamo svi cijene, što i ne čudi jer je ovaj 36-godišnjak davao sebe u svakom momentu u dresu Intera i pritom postigao 17 golova uz 10 asistencija na 49 mečeva ukupno, postaje sve jasnije da je vrijeme da potraži novi klub.

Za Edina se najviše zanima Juventus, koji ga je i ranije želio, spominje se čak i slavni Real Madrid, uključio se i Napoli, Valencia, a upravo nam iz Italije stižu vijesti da ga želi Jose Mourinho u Romi.

Kako prenosi ForzaRoma.info, supruga Amra gura Edina prema glavnom gradu Italije jer tamo imaju i kuću, te su imali divan period života u Rimu.

Ideja je da jednu sezonu Džeko bude konkurencija Tammyju Abrahamu, ali pitanje je da li je realno očekivati da se vrati u Romu.

Džeko ima ugovor s Interom do ljeta 2023. godine, ali postoji velika mogućnost da igrač i klub postignu dogovor o sporazumnom raskidu ovog ljeta, naravno ukoliko Edin u međuvremenu nađe adekvatan klub koji je spreman da udovolji njegovim financijskim zahtjevima.

Inače, objavljen je raspored prvih utakmica Intera u novoj sezoni. Slijede pripremni mečevi, a prvi na programu je 12. jula protiv Lugana, pa 16. jula protiv Monaca i 23. jula protiv Lensa, a pravo je pitanje hoće li do tada Edin biti član Intera.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.