Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier pisao Željku Komšiću: “BiH se može pouzdati u našu podršku”

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier čestitao je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću i građanima BiH Dan državnosti.

– Dozvolite da Vama i građanima Vaše zemlje najsrdačnije čestitam povodom nacionalnog praznika Bosne i Hercegovine koji se održava 25. novembra.

Bosna i Hercegovina je za Njemačku blizak partner s kojim sarađuje u duhu uzajamnog povjerenja. O tome vjerno svjedoče naši mnogobrojni i raznovrsni odnosi u oblasti politike, privrede i kulture.

Njemačka se nedvosmisleno zalaže za evropsku perspektivu BiH te će Vašoj zemlji i ubuduće pružati podršku u provedbi reformi neophodnih za put ka članstvu u Evropskoj uniji. Zato je potrebno da politički akteri na lokalnom nivou budu svjesni svoje odgovornosti u interesu građana – kazao je on.

Steinmeier je dalje naveo da polarizacija društva po etničkim linijama nanosi štetu budućnosti BiH.

– Bosna i Hercegovina, može se pouzdati u podršku koju će Njemačka pružati provedbi ozbiljnih reformi, prije svega u oblasti vladavine prava i borbe protiv organiziranog kriminala.

Dozvolite da, uz čestitke građanima BiH, uputim i Vama svoje najljepše želje za Vaše lično dobro – navodi se u čestitki njemačkog predsjednika.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.