O čemu se radi? Iznenađujući sastanak Bakira Izetbegovića, Dragana Ćovića i Milorada Dodika sa Ericom Nelsonom i Johanom Sattlerom

U zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu danas su na sastanak sa ambasadorima EU i SAD-a, Johanom Sattlerom i Ericom Nelsonom, doši lideri SDA Bakir Izetbegović, SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a Dragan Čović.

Javnost o ovom sastanku ranije nije bila informisana, teme sastanka između ostalog su kadrovska rješenja na nivou države te česte nesuglasice i blokade u funkcionisanju najvišeg nivoa vlasti koji čine upravo ove tri stranke.

Kada je riječ o kadrovskim rješenjima, tu se misli na direktorske pozicije u državnim agencijama, komisijama, te javnim preduzećima i upravnim i nadzornim odborima od kojih mnoge još nisu popunjene novim imenima.

Ambasadori EU i Sjedinjenih Američkih Država insistirat će da lideri tri vodeće stranke u zemlji konačno pronađu kompromisna rješenja koja će odblokirati mnoge procese u BiH te, kako to vole reći, ponuditi građanima konkretne poteze u cilju podizanja životnog standarda.

Tema razgovora je i put BiH ka evropskim integracijama, ali i problemi u vezi s nabavkom vakcina protiv koronavirusa s kojim se naša zemlja susreće te ekonomska situacija.

Od stranačkih lidera, koji istovremeno obnašaju i visoke državne funkcije, bit će zatraženo da što hitnije rješavaju nesuglasice.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.