Objavljen video iz sudnice, pogledajte emotivne završne riječi Ifeta Ferageta: “Duša se najbolje liječi vremenom provedenom s djecom, a Muriz Memić nema tu priliku”

U Sudu BiH su u slučaju “Dženan Memić” danas su završne riječi iznijeli advokat porodice Memić Ifet Feraget, Muriz Memić, otac stradalog Dženana, odbrana optuženih Zijada Mutapa i Alise Ramić.

Ifet Feraget je rekao da je ovo četvrta završna riječ za isti slučaj, nakon dvije u Kantonalnom sudu u Sarajevu i jedne u Vrhovnom sudu FBiH.

“Kažu da se duša najbolje liječi vremenom provedenom s djecom, a Muriz Memić nema tu priliku – kazao je Feraget.

Ifet Feraget je istakao da ovaj slučaj nije važan samo zbog javnosti, nego i zbog toga što se o njemu 2019. oglasio tadašnji komesar EU za proširenje Johanes Han, koji je poručio da se svi nadležni bez odgode trebaju uključiti u ovaj slučaj i slučaj “Dragičević” te da će poslati specijalnog izaslanika za pravosuđe – prenosi Avaz.

Goran Dragović, advokat optužene Alise Ramić, je kritikovao medijsko izvještavanje.

Govoreći o jednom dokazu kazao je da to javnost “nikad nije čula, niti će čuti”, jer se Alisa Ramić u javnosti tumači kao oličenje zla.

Interesantno je da je Goran Dragović na različit način od Tužilaštva tumačio nalaz vještaka medicinske struke Kučukalića, za kojeg su tužioci govorili da je rekao da Alisa Ramić, tada Mutap, nije imala amneziju, a tada se još jednom osvrnuo na medije:

“Žele vas dovesti u zabludu, časni sude, a za javnost smo već navikli, oni su sedam godina u zabludi.

Pažnju je privuklo i to da nakon brojnih kritika prema medijima, Goran Dragović nakon ročišta nije htio dati izjavu.

Pogledajte video iz sudnice.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.