in , ,

Oglasila se ministrica Bisera Turković, radosna je: “Izuzetno važne poruke lidera NATO-a za Bosnu i Hercegovinu”

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković oglasila se nakon NATO samita u Briselu.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković oglasila se nakon NATO samita u Briselu.

Lideri 30 zemalja članica NATO saveza su usvojili deklaraciju koja u jednom dijelu poziva političke lidere u BiH da konstruktivno sarađuju u smislu euroatlantskih integracija za dobrobit svih u državi uz provođenje “prijeko potrebnih reformi” – uključujući političke, izborne, ekonomske i odbrambene.

Također su pohvalili Bosnu i Hercegovinu “za njen doprinos operacijama pod vodstvom NATO-a”, a lideri su pozvali vlasti naše zemlje da “u potpunosti iskoriste širinu NATO-ovih alata za zajedničku sigurnost i partnerstvo”.

Među prvima je reagovala i Bisera Turković, ministrica vanjskih polova BiH, koja je na društvenoj mreži Twitter napisala da je ovo veliki dan za Bosnu i Hercegovinu.

“Izuzetno važne poruke lidera NATO-a za Bosnu i Hercegovinu. Podrška teritorijalnom integritetu BiH, reformama i partnerstvu sa NATO-om od vitalne su važnosti za mir, sigurnost i napredak BiH i cijelog regiona. NATO je bio i ostao ključni faktor stabilnosti u regiji”, napisala je ministrica Turković u tweetu.

Milorad Dodik oštro odgovorio Željku Komšiću zbog reakcije na deklaraciju NATO-a: “Što se tiče njegovih fantazija, neka proba odmah!”

Mozgalica: Koliko pasa vidite?