Oglasili se iz Demokratske fronte, vrlo su žestoko reagovali: Trojka je prešla Rubikon, sastanak u Mostaru jasan je znak da su krenuli u konačni čin izdaje

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić sastao se sa predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem i predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, a nakon toga je stigla reakcija iz Demokratske fronte.

Nikšić je istakao kako pred koalicijom predstoji nastavak na putu reformi kada je BiH u pitanju.

“Na dobrom smo putu postoji fina energija i sinergija i to će se i nastaviti. Još se učimo jedni na druge i vraćamo uspostavljanje poljuljanih i porušenih mostove povjerenja.

Kako dani prolaze to je sve bolje i siguran sam da će vrijeme pokazati da će biti koristi za sve u BiH”, zaključio je Nikšić nakon sastanka.

Povodom tog sastanka iz Demokratske fronte su se oglasili saopćenjem u kojem tvrde da je Trojka sa Nerminom Nikšićem na čelu krenula u konačni čin izdaje države Bosne i Hercegovine.

“Sastanak u Mostaru između Dragana Čovića i Milorad Dodika te njihovog, nametnutog premijera FBiH Nermina Nikšića, gdje se raspravljalo o konačnoj etničkoj podjeli države, jasan je znak da je Trojka sa Nikšićem na čelu krenula u finalni čin izdaje države Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju.

Demokratska fronta smatra da je radna grupa za izmjenu Izbornog zakona koju su formirali Dodik, Čović i “servilni” Nikšić, grupa koja konačno treba dovršiti etničku podjelu države Bosne i Hercegovine, i koja će to učiniti izmjenama Izbornog zakona koje će definitivno isporučiti i zadnje ostatke suvereniteta države Bosne i Hercegovine Zagrebu i Beogradu.

“Ne postoji ni minimum sumnje u namjere ove antidržavne političke koalicije, a jasno je da su, nažalost, SDP, Naša stranka i NiP prešli Rubikon, te se nalaze na nepovratnom putu izdaje interesa države Bosne i Hercegovine”, tvrde u DF-u.

Smatraju da građani Bosne i Hercegovine nemaju nijedan razlog da vjeruju rukovodstvu SDP-a na čelu sa Nikšićem, i ostatku Trojke, pogotovo zbog toga što su u protekloj godini u više navrata prevarili iste.

“Od političke grupacija koja je pozivala na proteste protiv nametanja izmjena Ustava FBiH, pa potom samo pola godine kasnije pozivala na isto nametanje protiv kojeg su lažno protestovali, ne može se očekivati ništa dobro, niti se u takvu političku strukturu može i smije imati ikakvog povjerenja”, navodi se.

Naglašavaju da “nametnuti” premijer Nikšić očito zna da građani lojalni državi Bosni i Hercegovini nemaju povjerenja ni u njega ni rukovodstvo SDP-a.

“Otuda i dolaze njegove riječi da povjerenje želi graditi ne u odnosu prema građanima lojalnim državi, nego u odnosu prema otvorenim neprijateljima države Bosne i Hercegovine, kakvi su Dodik i Čović”, zaključuju iz DF-a.

Stigao je i odgovor Trojke, a šta su poručili pročitajte na linku ispod.

VEZANI TEKST: Trojka žustro odgovorila na prozivke pristigle iz Demokratske fronte: Ustrajno šutite na SDA-ove afere, a nas opet lažno optužuje

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.