Trojka žustro odgovorila na prozivke pristigle iz Demokratske fronte: Ustrajno šutite na SDA-ove afere, a nas opet lažno optužuje

Stranke Trojke, odnosno Narod i pravda, SDP i Naša straka, oglasile su se zajedničkim saopćenjem za javnost kojim su odgovorili na prozivke Demokratske fronte.

“Mašta i sirove političke strasti Demokratske fronte dosežu neslućene razmjere.

Nema dana da iz njihove spin kuhinje ne izađe optužba da Trojka navodno izdaje državu i isporučuje njene poluge Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću”, stoji u saopćenju Trojke.

Ponovno je, kako navode, povod Izborni zakon i preuzeta obaveza domaćih političkih aktera da dođu do rješenja koje će biti na tragu dobrih evropskih praksi u multietničkom zajednicama i državama.

“I ponovo DF besramno izmišlja da je Trojka nekome i nešto dala i prodala. Jeftini patriotizam posljednje je utočište hulja svih vrsta i boja. Tako je i sa Demokratskom frontom koja zna da izmjena Izbornog zakona i Ustava ne može biti bez glasova SDfA u parlamentu.

Lakše se busati u domoljubna prsa i s visoka držati moralne lekcije Trojki, nego se zamjeriti SDA-u i makar jednom i naglas progovoriti o korupciji, kriminalu, lažnim diplomama, magisterijima i doktoratima, hapšenju bivših SDA-ovih sarajevskih načelnika i gradonačelnika,

SKY aplikaciji, sprezi političara, obavještajaca i narkomafije, kupovini delegata za Dom naroda FBiH, raznim Hodžama i tajkunima SDfA, redovitim pobjednicima javnih nabavki i tendera, javnoj izdaji revizije tužbe protiv Srbije za genocid i agresiju na BiH…”, navodi se u reakciji Trojke.

Kako ističu, nikada ni DF, ni Željko Komšić, o ovim temama nisu ni slova prozborili.

Nisu progovorili ni o davanju većine i samim tim vlasti HDZ-u BiH u SBK, zarad par SDA-ovih ministarskih fotelja.

“Ali zato svi znamo da Komšićeva supruga nedavno nije uspjela nešto da kupi i da je to toliko nasekiralo dobro plaćenog člana Predsjedništva BiH da je, u kratkom predahu od borbe za državu, tu svoju muku i očaj morao podijeliti sa gledateljstvom Face TV.

VEZANI TEKST: Oglasili se iz Demokratske fronte, vrlo su žestoko reagovali: Trojka je prešla Rubikon, sastanak u Mostaru jasan je znak da su krenuli u konačni čin izdaje

Vaš lažni patriotizam je pročitan, a mi ćemo nastaviti da popravljamo štetu koju ste napravili, od spašavanja preduzeća Zrak koje ste uvukli u stečaj, kao i niz drugih preduzeća, do povećanja državnog budžeta i vraćanja ravnoteže u raspodjeli resora”, zaključuje se u zajedničkom saopćenju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.