Oglasili su se iz grupe “Pravda za Dženana” uoči izricanja presude: “Mislili ste da ćemo nakon ovoliko vremena – a vjerovatno ste to očekivali i ranije – stati, posustati”

Izricanje presude po optužbama za, pored ostalog, sprječavanje dokazivanja i davanje lažnog iskaza u slučaju “Dženan Memić”, zakazano je za 24. novembar.

Grupa “Pravda za Dženana” oglasila se na Facebooku uoči izricanja presude. Njihov status prenosimo u cijelosti.

“Niste nam vjerovali 2016. godine kada smo vam rekli da se nećemo umoriti, da ćemo dokazati da je naš Dženan ubijen, a niste nam vjerovali ni svih godina poslije.

Mislili ste da će slučaj, kao i mnogi drugi ranije, pasti u zaborav. Mislili ste da će vaše bljuvotine i laži o Dženanu, o nama, o samom događaju, umoriti građane i medije, a na koncu i nas. Međutim, postigli ste upravo suprotno.

Ova stranica je nastala 17. februara 2016. godine. Na dan Dženanove dženaze. Na dženazi je bilo hiljade ljudi, mirno, dostojanstveno u tišini.

Pružili su tada, svaki pomalo svoje snage babi koji je sina spuštao u mezar, pri tome se hrabro držeći uspravno.

U toku ovih 6 godina i 9 mjeseci od tada, sve je više bilo onih koji su spremni podijeliti malo svoje snage sa babom Murizom, podržati borbu, razumjeti bol.

Mislili ste da ćemo nakon ovoliko vremena – a vjerovatno ste to očekivali i ranije – stati, posustati.

Ali nismo. Baš suprotno. Svaka vaša podla laž je nas ojačala još više. Jer ima nešto što vi niti poznajete, niti shvatate bit toga.

Ljubav. Ljubav ste zaboravili. Ljubav oca i majke, ljubav sestre, ljubav kćerke, rodbine, mnogobrojnih prijatelja, ljubav običnih ljudi prema običnom, nevinom čovjeku širokog srca.

Ljubav prema veselom, nasmijanom, pametnom, vrijednom i kulturnom Dženanu Memiću.

I zbog te ljubavi mi nastavljamo, kakva god presuda bude. A mi smatramo da dokazi protiv ove prve petorke govore dovoljno. Zato znajte, bilo bi dobro da nas ovaj put ozbiljno shvatite.

Nismo se umorili! Nećemo se umoriti! Ima vas još… I većih i jačih od ovih. Pa i vama poručujemo: Bit’ će pravde za Dženana Memića – napisali su na Facebooku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.