Oglasio se Ćamil Duraković nakon što je smijenjen u Srebrenici: Danas se dokazalo da smo mi bili u pravu kada smo bojktovali izbore

Na sjednici Skupštine Općine Srebrenica smijenjen je predsjednik Skupštine Ćamil Duraković.

Prije 20 dana je devet odbornika iz srpskih stranaka, uputilo prijedlog za smjenu Durakovića zbog navodnog “neprimjerenog i nedoličnog ponašanja i istupa Predsjednika Skupštine putem medija gdje nastupa u svojstvu funkcionera Skupštine, a ne u lično ime, te kršenja poslovnika u vezi sa zakazivanjem sjednica”.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a preko RTRS-a je ranije najavio smjenu Durakovića i to zbog krivične prijave koju je Duraković podnio protiv novinara RTRS-a, a koji je negirao genocid u Srebrenici.

Kako je navedeno u odluci, Duraković je smijenjen “zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja i istupa u svojstvu funkcionera Skupštine, a ne u lično ime, te kršenja poslovnika u vezi sa zakazivanjem sjednica”.

Potpredsjednik Skupštine Radomir Pavlović rekao je za Srnu da je za smjenu glasalo 15 odbornika, dok je jedan bio protiv. Najavili su da će u roku od pola sata izabrati novog predsjednika Skupštine. Nezvanično, radi se o Salku Tursunoviću.

Ćamil Duraković se oglasio ekskluzivno za portal bhdijaspora.net nakon što je smjenjen sa te funkcije.

“Danas se dokazalo da smo mi bili u pravu kada smo bojktovali izbore i kada smo bili za neprihvatanje mandata u kojoj su srpske stranke većina.

Dakle, oni danas političkim cirkusom i političkim nasiljem žele Bošnjacima nametnuti svoju političku volju i na taj način kidnapovati bošnjački legitimitet.

Predsjednik SO Srebrenica mora biti Bošnjak i jedino je bošnjački klub legitiman da daje takav prijedlog. Opet ponavljam na ovaj način Bošnjaci žele disciplinirati i to oni koji ne rade kako Milorad Dodik želi”, kazao je Ćamil Duraković za BHDijaporu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.