Opet velika bruka i sramota u Parlamentu BiH: Počela sjednica Doma naroda, sa dnevnog reda skinut skinut

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH počela je u Sarajevu.

Ipak na njoj, iako je ranije najavljeno, neće biti razmatran Prijedlog zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV), koji predviđa uvođenje diferencirane stope PDV-a u BiH.

Ovo je ranije najavila i delegatkinja SNSD-a Dušanka Majkić.

Ovaj, kao i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama, Zakona o finansiranju institucija BiH i Zakona o akcizama u BiH, skinuti su sa dnevnog reda jer o njima nadležna Komisija za finansije i budžet BiH nije obavila raspravu.

Pojedini delegati traže da se ove tačke vrate na dnevni red.

Šta je na dnevnom redu?

Na dnevnom redu sjednice su Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH u prvom čitanju, koji je dobio negativno mišljenje Ustavnopravne komisije Doma naroda.

Tu je i izvještaj komisije Kolegija Doma naroda o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH.

Delegati trebaju da se izjasne i o izvještaju komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o zahtjevu Predstavničkog doma za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, te Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o Vijeću ministara, koji je razmatran u prvom čitanju.

Finansijski izvještaji

Predviđena je i rasprava o većem broju finansijskih i izvještaja o radu niza institucija, agencija i tijela u BiH za 2020. i 2021. godinu, kao i davanje saglasnosti za ratifikaciju niza međunarodnih sporazuma BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.