in , ,

Oscarovac Danis Tanović žestoko kritikovao Šefika Džaferovića: “Ono da misli…”

Bosanskohercegovački oskarovac Danis Tanović oštro je kritizirao bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića

Bosanskohercegovački oskarovac Danis Tanović oštro je kritizirao bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića nakon što je za Federalnu televiziju (FTV) izjavio da naša zemlja ne zaostaje u procesu imunizacije protiv koronavirusa od ostalih zemalja Zapadnog Balkana.

“Ono misli da Bosna i Hercegovina ne zaostaje. Ono da misli, znalo bi da zaostaje. Ono da zna da misli, osjećalo bi stid.

Ono da misli… “, napisao je Tanović na Twitteru.

Džaferović se danas našao na meti kritika nakon jučerašnjeg gostovanja u emisiji Federacija danas (FTV).

Podsjetimo, Džaferović je govorio je o nabavci vakcina protiv koronavirusa, alternativama za medicinski kisik, ali i povećanju plata.

“Mislim da BiH ne zaostaje kada je u pitanju proces imunizacije stanovništva za ostalim državama zapadnog Balkana, ukoliko izuzmemo Srbiju. Mi smo već otpočeli sa tim procesom, doduše vakcinama iz nekoliko donacija. Nadam se da će vakcine biti nabavljene putem Vlade FBiH, ugovor je praktično pred potpisivanjem. Obaviješteni smo da Vlada RS-a također vrši nabavku vakcinu i da ćemo konačno početi sa tom masovnom imunizacijom stanovništva. Što se budžeta tiče, on je vraćen od strane Predsjedništva BiH Vijeću ministara upravo zbgo toga što u njemu nije bila predviđena stavka koja se tiče borbe protiv pandemije. Tražimo da se u državni budžet uključi ta stavka”, naveo je Džaferović za FTV.

BIO JE VELIKA LJUBAV MARIJE ŠERIFOVIĆ: Evo kako njen bivši danas izgleda i čime se bavi!

Preokret u slučaju Tanje Savić i njenih sinova: Pjevačica još uvijek nema starateljstvo!