Ovo bi moglo zabrinuti Milorada Dodika, Branislav Borenović tvrdi: “Javljaju nam se pojedinci iz SNSD koji žele da se ovo zaustavi”

Branislav Borenović, lider PDP-a izjavio je da nema odustajanja od zahtijeva koje je opozicija iznijela na protestima održanim u Banja Luci 2. oktobra, te da su i pojedini članovi SNSD zabrinuti zbog posljednjih poteza koje radi vrh te stranke.

“Nema odustajanja od zahtjeva koje smo prije 15 dana iznijeli u Banja Luci mora se uspostaviti potpuna odgovornost svih koji su u sramotnom lancu uspostavljenom tokom pandemije zloupotrijebili svoj položaj i kroz afere maske, respiratori i kiseonik se bogatili”, rekao je Borenović.

On je dodao da se neće odustati ni od zahtjeva da se obezbijedi puna medijska sloboda u RS i jednak tretman svim medijima, a ne samo povlaštenim.

“Nastavljamo sa aktivnostima vezano za proteste i u narednih nekoliko dana ćemo definisati u kojem obliku. Sigurno će biti još snažniji nego prethodni”, rekao je Borenović.

Dodao je da su lideri opozicije postigli jedinstven stav da nam je na prvom mjestu zaštita Rs, njenih građana i nadležnosti.

On je upozorio da i ljudi unutar SNSD strahuju zbog posljedica ishitrenih aktivnosti.

“Javljaju nam se i pojedinci iz SNSD koji žele da se ovo zaustavi što prije i da se ne ide sa ishitrenim aktivnostima. Oni ne žele da ponesu i ličnu odgovornost za ono što mogu da proizvedu inicijative te stranke”, rekao je Borenović.

On je istakao da je važna poruka i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, da se sačuva RS unutar Dejtonskog sporazuma i da samo dogovor Srba, Hrvata i Bošnjaka može biti jedino moguće rješenje za bilo kakve promjene.

“Za prijevremene izbore u Prijedoru napravićemo jednu veliku koaliciju stranaka opozicije, koja će se okupiti oko jednog zajedničkog kandidata, koji će biti pobjednik tih izbora”, poručio je Borenović.

“Nikakvo kockanje sa nadležnostima RS ne dolazi u obzir. Politika SNSD nije dobila ničiju podršku, jer dovodi RS u opasnost i građane koji su uznemireni zveckanjem oružjem. U tome učestvuju ne samo SNSD, nego i njihovi koalicioni partneri, prvenstveno SDA, koji su zajedno svezali zastave u ovom mandatnom periodu”, rekao je Borenović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.