Pa ovo je baš pretjerivanje, Sanji Vulić i Miloradu Kojiću iz SNSD-a smetaju zastave BiH u Parlamentu: Umjesto četiri, žele jednu

Šefica Kluba zastupnika i zastupnik SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić i Milorad Kojić uputili su zahtjev Sekretarijatu Parlamentarne skupštine za poštovanje Poslovnika o radu ovog doma u kojem insistiraju da u konferencijskoj sali stoji jedna zastava BiH, a ne četiri.

U zahtjevu su citirali Član 194. Poslovnika o radu Predstavničkog doma u kojem se navodi da se “grb i zastava BiH ističu u konferencijskim salama Doma”.

Naveli su da u tom članu jasno piše ‘zastava’ i dodali da je to jednina.

“Nigdje ne piše zastave.

Vi ste veliku salu Predstavničkog doma ‘ukrasili’ sa čak četiri zastave BiH.

Insistiramo da u sali stoji jedna zastava BiH kako je Poslovnik i definisao,

a ne da razmišljamo da li se odnosi na obilježje BiH ili je riječ o provokaciji?”, upitali su se Vulić i Kojić.

S obzirom na turbulencije u SNSD-u da li je priča o zastavama samo “mazanje očiju”?

Podsjetimo, Vulić je nedavno stala u odbranu ove stranke i predsjednika Milorada Dodika nakon govora njenog kolege, načelnika Bratunca Lazara Prodanović, u kojem je iznio niz kriminalnih radnji ove stranke.

Prodanović je između ostalog kazao kako nikada u životu s gorim ljudima nije radio i da ih interesuju samo njihovi lični interesi, a da je za stanje u Bratuncu kriva SNSD.

Vulić je na to kazala da se u ovoj stranci znalo “da je Prodanović od onih koji su stalno na liniji sa strancima”.

“To je i sam dokazao kada je u maju primio osvjedočenog srbomrsca Michaela Murphyja, istog onog koji je naredio likvidaciju Milorada Dodika, čovjeka koji je Prodanoviću sve dao i ukazao mu maksimalno povjerenje”, kazala je Vulić.

Dodala je da Dodik i mnogi u SNSD-u znaju “ko su oni koji sjede u našim redovima, a na stalnoj su vezi sa stranim ambasadorima, pa čak i na njihovim platnim spiskovima.”

“Otkriće se sve, neki sami sebe, kao što je to učinio Prodanović, neke će otkriti vrijeme, a neke, otkrićemo mi”, istakla je tada Vulić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.