Pjevač Šerif Konjević otvoreno progovorio: “Nekome se može platiti iftar, i to je dobro djelo, to je neko propisao, ne kažem to ja…”

Pjevač Šerif Konjević trenutno se ne bavi karijerom, ali zato, kako kaže, ispunjava naredbe svoje žene jer ona posti i prema tome ima poštovanja.

– Kod mene u kući svi poste. Družim se s ljudima koji poštuju vjeru, bilo koju. Za mene su svi ljudi koji su vjernici, dobri i pošteni. Znam ko sam i šta sam i takav ću umrijeti – rekao je Šerif Konjević za Avaz.

Govori kako je on stalno u pokretu.

– Nekome se može platiti iftar, i to je dobro djelo, to je neko propisao ne kažem to ja – kaže pjevač.

Kako kaže, osjeti čar ramazana jer je odrastao u porodici koja je poštovala tradiciju.

– Čovjek sam koji diše punim plućima. Svojim zaposlenicima ja ne dam da rade za vrijeme ramazana, mora se voditi računa o ljudima koji poste – dodao je.

Podsjećamo, nedavno je Šerif Konjević bio u društvu Muriza Memića, oca ubijenog Dženana, te je objasnio javnosti, a što je Muriz i potvrdio, da se ne radi ni o kakvoj izdaji zbog kojeg se on nije pojavio na Sudu BiH i da su oni veliki prijatelji.

– Obzirom da je ovih dana bilo nekoliko negativnih komentara o meni… Znam da treba neko zvučno ime, ali pošto je moj prijatelj Muriz ovdje sa mnom, on će bolje to objasniti, da ja ne pričam puno. Znam da imam obraz i da ga nikada neću dati, a posebno da neću izdati Muriza – rekao je Konjević tada.

Potom je Muriz kazao:

– Čuli ste da je bilo negativnih komentara o Šerifu, da je pobjegao, da neće svjedočiti, da je izdajnik… Tvrdim da nije tako. Šerif Konjević je tu, bio je u Njemačkoj gdje je imao ranije dogovorene obaveze.

Šerif, kao i svaki drugi građanin, kako zakon nalaže, otvorio je svoju kapiju, vrata kuće, zovnuo svog tehničara i ustupio svoje snimke. Šerif dalje nema više ništa s tim.

Vidjeli ste u Sudu šta se dešava, da je Hasan Dupovac bez naredbe Suda skinuo snimke. Do Šerifa nije, mi smo prijatelji 30 godina. Ne bih volio da se o njemu piše nešto negativno – pojasnio je tada Muriz Memić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.