Šerif Konjević svjedočio u slučaju Dženan Memić, oglasio se otac Muriz: “Danas je održao lekciju svima”

U predmetu Dženan Memić danas je pred Sudom Bosne i Hercegovine, između ostalog, svjedočio i Šerif Konjević.

Muriz Memić nakon ročišta kaže da “je Šerif održao lekciju svima”.

“Lično se obratio Hasanu Dupovcu i rekao da su komunicirali dok nije vidio da je počeo mutiti. Šerif je danas emotivno svjedočio. Mi smo dugogodišnji prijatelji i on je poznavao Dženana.

Bilo mu je teško. Još bi puno više Šerif rekao, ali Sud ga je malo suzbijao. Htio je reći istinu. Rekao je da je prestao komunikaciju s Hasanom kada je vidio da je počeo muljati”, kaže Muriz Memić.

“Evo prilike ovima što šute da progovore. Krenulo je to kako treba, ali treba još ljudi da progovore i ja ih pozivam”, dodao je Muriz – prenosi Radio Sarajevo.

Svjedočio je i zaštićeni svjedok M3 koji je ponovio riječi jednog od ranijih svjedoka da je vozilo hitne pomoći kobne noći presretnuto crnim džipom i da je osoba ušla unutra i rekla Alisi ‘ti se ničega ne sjećaš, imaš amneziju’.

Svjedok je upitan zašto nije prijavio da je presretnuto vozilo hitne pomoći, a on je odgovorio da nije bio siguran da li bi nakon toga dobio disciplinski postupak ili otkaz.

“To se uklapa u trenutne slike naše države. Zašto neko ne prijavljuje ovakve stvari? Da ne bi imao posljedice. Svjedok je to rekao. Hvala mu na iskrenom svjedočenju.

Rekao je da su više puta u hitnoj pomoći razgovarali da se neko usudio džipom presresti hitnu i reći Alisi ti se ne sjećaš ničega. To dovoljno gvori za sebe”, rekao je advokat porodice Memić Ifet Feraget.

Osvrnuo se na svjedočenje Šerifa Konjevića.

“Rekao je da je vjerovao policiji dok se ovo nije desilo i da više ne vjeruje. Bilo je to vrlo emotivno svjedočenje Šerifa Konjevića”, kaže Feraget.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.