Pogledajte snimak: Zavirite u luksuznu vilu Edina Džeke u Sarajevu

U sarajevskom naselju Višnjik završena je izgradnja luksuzne vile čiji je vlasnik najbolji bosanskohercegovački nogometaš, kapiten Zmajeva Edin Džeko.

Radi se o objektu na četiri sprata koji će biti dom za porodicu Džeko. Osim dostignuća na sportskim terenima javnost privlače i detalji iz privatnog života našeg legendarnog nogometaša, istinskog ambasadora naše zemlje.

Klix.ba objavljuje snimak objekta koji nosi naziv “Vila E”, u naselju Višnjik, nedaleko od centra grada.

Prelijepu građevinu projektovao je arhitektonski studio “Doxat” iz Sarajeva, a građena je tri godine.

“Nakon skoro tri godine, tonu sastanaka i mjeseci detaljisanja i nadzora… ‘Vila E’ je završena! U Doxatu težimo ka stvaranju jednostavne i funkcionalne arhitekture i to je sve ono što ‘Vila E’ predstavlja. Moderna, luksuzna vila s jednostavnim i čistim linijama”, napisali su arhitekti.

Objekt je opremljen svim tehnološkim dostignućima savremene gradnje. Tu su i sauna, fitness sala te generalno dosta moderno dizajniranog prostora.

Pažnju medija je prije nekoliko godina privukla vijest da je Džeko kupio atraktivnu nekretninu u Dubrovniku, na prestižnom Babinom Kuku. Za razliku od njega ovaj sarajevski objekt djeluje nešto manji, ali i intimniji od dubrovačkog.

Također, poznato je kako je Džeko zajedno s prijateljem i bivšim saigračem iz reprezentacije Senijadom Ibričićem prije četiri godine ušao u biznis stanogradnje te u splitskom naselju Podstrana izgradio luksuznu višespratnicu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.