Pojavili se detalji: Čovjek iz Srbije koji je u Beogradu uništio mural Ratka Mladića i ranije se sukobljavao sa ratnim zločincima

Dorđo Žujović čovjek koji je uništio mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću i ranije se sukobljavao sa vlašću u Srbiji zbog svog građanskog aktivizma.

Bio je hapšen, a tokom jedne TV debate žestoko se sukobio sa ratnim zločincem Draganom Vasiljkovićem, poznatijim kao Kapetan Dragan – podsjeća N1.

Vasiljković je bio zapovjednik Crvenih beretki i Knindži u RSK za vrijeme Domovinskog rata i agresije na BiH.

Osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković sprovodio je peticiju kako bi se od predsjednika Srbije tražilo pomilovanje Zvezdana Jovanovića, osuđenog ubice premijera Zorana Đinđića i bivšeg pripadnika rasformirane Jedinice za specijalne operacije. Ždralo se sa simpatizerima Kapetana Dragana sukobio na mjestu gdje su se prikupljali potpisi, zbog čega je priveden.

“Bili su na štandu iz fondacije Kapetan Dragan, ali je jasno da to zapravo nisu oni, nego pripadnici Levijatana, što sam video po oznakama i tetovažama. Pokušao sam da im prvo objasnim da u ovom gradu nema mjesta i da ne mogu da se promovišu zločinci i osuđene ubice i rekao im da ću ih spriječiti da drže štand dalje.

Onda je krenulo manifestovanje agresije, uvrede, i sve kreće da ide ka fizičkom incidentu. Pošto ja nisam htio da se povučem, jedan od njih je rekao da pošto je to tako, sada će oni zvati inspektora policije sa kojim su u kontaktu. Posle nekoliko minuta stigla su dva inspektora, malo posle i treći.

Krenulo je legitimisanje, prvo moje, pa onda i njihovo. Sve je tu trajalo oko 20 minuta, pola sata. Ovi inspektori su se uzvrpoljili, telefonirali i na kraju rekli da sada moraju da me privedu”, rekao je nakon privođenja Dorđo Žujović.

VEZANI TEKST: Ovo je čovjek iz Srbije koji je uništio mural Ratka Mladića u Beogradu: “Prijetili su mi da će me naći”

Žujović i Kapetan Dragan žestoko su se sukobili u TV debati pogledajte video:

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.