Policija izvršila uviđaj na licu mjesta: Upotrebom vatrenog oružja u Matuzićima nepoznato lice oštetilo zadnje vjetrobransko stakla na putničkom motornom vozilu

U nastavku vam donosimo izvještaj MUP-a ZDK. Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva. U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 11.04.2024. godine, u kockarnici “Mozzart” u ulici Alije Izetbegovića, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Krađa”, mobilnog telefona marke “Samsung Galaxy A13”, vlasništvo H.A., rođen 1982. godine iz Kaknja.

Operativnim radom od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj otkriven je počinilac ovog krivičnog djela, a radi se o A.E., rođen 1980. godine iz Kaknja, koji je lišen slobode, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Otuđeni mobilni telefon je oduzet i vraćen vlasniku, a po kompletiranju dokumentacije protiv A.E. će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

U toku noći 10/11.04.2024. godine, u mjestu Alibegovci, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u radnu mašinu, rovokopač marke “Hyundai” vlasništvo firme “Euro-Asfalt” d.o.o Sarajevo.

Tom prilikom je iz rezervoara radne mašine otuđeno oko 150 litara dizel goriva. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

U vremenskom periodu od 09.04. do 11.04.2024. godine u mjestu Matuzići, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti” i to upotrebom vatrenog oružja, kojom prilikom je oštećeno zadnje vjetrobransko stakla na putničkom motornom vozilu, marke “BMW”, vlasništvo preduzeća “Auto elegant” d.o.o. iz Živinica.

Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U toku noći 09/10.04.2024. godine, u ulici Školska, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u autobus, marke “MAN”, vlasništvo firme “Centrotrans”, d.o.o. Sarajevo. Tom prilikom iz autobusa su otuđene dvije akomulatorske baterije marke “Ciak” snage 225 ampera. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.