in ,

Politička prijetnja Branislava Borenovića odjeknula u RS: “Srušit ćemo vlast Milorada Dodika”

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović poslao jasne poruke

Gost emisije “Crvena olovka“ bio je zastupnik u Parlamentu BiH i predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je komentirao okupljanje opozicije u RS i saradnju sa opozicijom u FBiH, nesposobnost vlasti da nabave vakcine, sukobe Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića, koaliciju SNSD-a i SDA u Srebrenici, dosadašnji rad najmlađeg gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića.

Politika sukoba nas odvlači od napretka

Na pitanje kakve rezultate očekuju na predstojećim izborima, Borenović je istakao da je opozicija sve jača i da očekuju ubjedljivu pobjedu.

– Srušit ćemo vlast Milorada Dodika. RS je u izolaciji zato što je politika SNSD-a pogrešna. Politika sukoba je nešto što nas odvlači od razvoja, rasta i napretka. Opozicija će ponuditi određena rješenja, prije svega ljudima koji hoće dobro svojim narodima i građanima, i koji znaju i mogu da upravljaju resursima koje ova zemlja ima – izjavio je Borenović.

Istakao je da su po njegovom mišljenju ovo sudbonosni izbori za cijelo društvo.

Najdugovječnija koalicija je SNSD i SDA

U toku intervjua, Borenović se osvrnuo i na koaliciju PDP-a sa SDA, te je izjavio da je ovo za njih završena priča i da je nemoguće raditi sa političkom partijom koja razvaljuje temelje ove zemlje.

Na pitanje kako komentira činjenicu da Milorad Dodik i Bakir Izetbegović godinama vješto manipuliraju svojim glasačima fingirajući sukobe, a opet s druge strane koaliraju u Srebrenici, Borenović je istakao da je to najdugovječnija koalicija koja se lako dogovori oko podjele budžeta i fotelja.

– Najveću štetu bošnjačkom narodu nanosi samoprozvani lider gospodin Bakir Izetbegović, kao što Milorad Dodik radi na štetu srpskog naroda. Ljudi su umorni od sukoba i tenzija- izjavio je.

Prokomentirao je i dosadašnji rad Draška Stanivukovića, te je dodao da je posljednje hapšenje Ivana Begića apsurdno te da su policijske strukture toliko revnosne kada se treba obračunati sa političkim neistomišljenicima.

U SDA veliki “gnjev” zbog odluke Narodne skupštine RS: “Entiteti ne posjeduju vlastiti suverenitet”

Jako ozbiljna reakcija Mirka Šarović na odbacivaje ultimatuma Valentina Inzka: “To je bilo pitanje za Dodika, a ne za skupštinu”