Popularni komentator Sabahudin Topalbećirević slavi svoga sina: “Sretno naš paša, mama, babo i sestra te najviše na svijetu vole”

Mladi 18-godišnji Emir Topalbećirević potpisao je sa KK Škofja Loka iz Slovenije ugovor na godinu dana.

Emir je sin bh. komentatora Sabahudina Topalbećirevića, a ranije je u omladinskim selekcijama igrao za KK Real Way, OKK Spars, KK Koš i u Univerzitetskom košarkaškom klubu Igman Burch.

Popularni Baho nije krio oduševljenje nakon prvog profesionalnog ugovora.

“Poseban dan za nas. Moj 18-godišnji sin Emir, potpisao je prvi profesionalni ugovor sa KK Skofja Loka iz Slovenije, novim prvoligašem.

Uz profesionalni napredak, odlučio je i da obrazovanje nastavi u državi evropskih prvaka u košarci, tako da je na Univerzitetu u Mariboru upisao studij sportskog menadžmenta” piše Sabahudin i dodaje:

“Želim da se zahvalim svima koji su pomogli Emirov profesionalni put. Od KK Realway gdje je počeo trenirati, KK Spars, KK Koš,, KK Igman Burch.

Pokušavam da gorčinu ovaj put sakrijem, ali moram se zahvaliti i onima koji su osporavali Emirov talenat, rad i marljivost, pa iza svega vidjeli babu Bahu.

Valjda sam ja umjesto njega skrenuo pažnju igrama na turniru u Sloveniji nakon čega je i uslijedio ovaj poziv. Ali nema veza.

Hvala i njima, jer Emir je zahvaljujući takvima samo psihički jačao i sazrijevao. Teško jeste odvojiti se od djeteta, ali ovo je njegov put, sam je izabrao, mi smo tu da ga uvijek podržimo jer svojim ponašanjem i odgojem zaslužuje samo najbolje.

Sretno naš paša, najviše na svijetu te vole mama, babo i sestra.”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.