Sportski komentator Sabahudin Topalbećirević: Mislio sam da ovo neću nikad napisati. Bojao sam se tog trenutka…

Ivica Osim, legenda jugoslovenskog i bh. fudbala, preminuo je danas u 80. godini života.

Ivica Osim bio je trener i bivši bosanskohercegovački nogometaš.

Jedan je od najuspješnijih trenera na Balkanu. Nogometnu karijeru ostvario jer igrajući za nogometne klubove Željezničar, Zwolle, Strasbourg, Sedan i Valenciennes.

Nastupao je za jugoslavensku nogometnu reprezentaciju, a kao trener se proslavio na klupi Željezničara, Jugoslavije, Partizana, Panathinaikosa, Sturma, JEF Uniteda i Japana.

Komentar povodom ove tužne situacije za brojne ljude s Balkana, Austrije i Japana i šire, dao je danas i legendarni sportski komentator iz BiH Sabahudin Baho Topalbečirević:

“Mislio sam da ovo neću nikad napisati…a bojao sam se tog trenutka…dragi prijatelji, napustio nas je Švabo, naš veliki Ivica Osim. Potvrdila mi je to njegova životna saputnica, Asima.

Duboko me potresla ova vijest, jer Švabo i njegova porodica moji su veliki prijatelji.

A Švabo je bio na neki način i moj mentor, jer puno toga sam naučio u višesatnim razgovorima sa njim. Tu vezu nikada nismo prekidali, bilo gdje na svijetu da ga je odveo njegov trenerski poziv, nalazio sam način da se čujemo i razgovaramo. Dva filma sam uradio o njemu.

Posljednji, ne tako davno. Ovo je moj oproštaj od Švabe. Sve smo za života rekli jedan drugome. Nedostajaćeš, jer jednom se rađaju takvi ljudi kao što je bio ŠVABO. Moj Švabo.”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.